Adventsgolfen – Årets siste (og kaldeste) turnering

Muselundens egen Lasse Bengtson putter på hull 7 med utsikt over Sinsenkrysset. Foto: hassimuss

29 beintøffe og ivrige frisbeegolfere trosset både snø og sterk vind og -10 kuldegrader for å delta på årets siste turnering på søndag. Det møtte opp golfere fra Telemark, Sogn, Bærum, Sverige og Ekeberg. Adventsgolfen arrangeres for tredje år på rad og er blitt en årlig tradisjon på Muselunden og holdes første søndag i advent, uansett vær. Denne gangen ble det nok litt friskere enn de fleste hadde håpet på selv om den første adventsgolfen i 2008 visstnok var kaldere på gradestokken. Likevel fullførte hele 26 spillere etter ca 6 timers kasting. Turneringen var en PDGA C-tier så dette var siste mulighet til å stjele noen ratingpoeng før årets slutt.

Gløgg, pepperkaker og spillerpakke.

Dagen startet med gløgg og pepperkaker samt utdeling av spillerpakker. Den bestod av buffer for å beskytte hals og ansikt sponset av FOVEA skolefoto og julebrus sponset av Ringnes.

Det ble laget tre nye hull med helt nye kurver for anledningen slik at muselunden ble en 18-hulls bane og det ble gått 2 x 18 hull totalt med krappe mandatories, trange OB-øyer og massivt terreng. Her skjedde det mye rart i den første runden.

Vanskelige forhold

Etter noe forsinkelser var det klart for 1.runde like over 10:30. Vinden hadde blåst opp til en liten storm og diskene fløy i hytt og pine. Her gjaldt det å velge riktige disker og ikke kaste for høyt. Mot all forventning var det knapt noen som ikke hadde kledd seg etter forholdene og enkelte hadde til og med skibriller på seg. Etter første runde var det ingen av de 29 spillerne som hadde kommet under PAR på runden. Det er i seg selv ganske spektakulært i forhold til den relativt enkle banen og gir en pekepinn på hvordan forholdene var.

Her er ledergruppa i Openklassen etter første runde: Kim, Aksel, Reidar og Andre. Foto: hassimuss

I lunchpausen mellom første og andre runde ble det servert mer pepperkaker og gløgg i turneringsbasen på Haraldsheim. Omsider var det klart for runde 2 ca klokken 13:40. Mannskapet var nå redusert til 26 spillere. Arrangøren hadde planlagt en lengdekonkurranse i pausen men pga sikten og vinden ble denne avlyst. I runde 2 var vinden fortsatt brutal men nå begynte det i tillegg å snø skikkelig. Sikten var så dårlig at man ikke kunne se fra den ene siden av den åpne banen til den andre. Andre Johnsen (Skien), Kim Børvind (Muselunden), Aksel Finborud (LULU) og Reidar Høgseth (Muselunden) lå best an i Open klassen, mens Laila Samuelsen (Stovner), Linda Emanuelsen (SWE, FK360) og Ragne Huseby (Skien) kjempet om de 3 beste plasseringene for damene. Runde 2 åpnet for forbedringer da folk hadde vendt seg til vinden. Rundt 25% av spillerne forbedret sine poeng fra runde 1.

Andre Johnsen suveren vinner

I Open-klassen vant Andre Johnsen fra Skien suverent. Denne seieren runder av et meget godt år for Andre som bl.a. var beste norske spiller under EM i Frankrike med en 9.plass tidligere i år. Aksel Finborud fra LULU og lokalhelten Kim Børvind fra Muselunden delte 2.plassen. Kim spiller ofte bra på hjemmebane og var lenge innehaver av muselundens bag tag nr.1 fram til forrige søndag.

Aksel gikk en imponerende førsterunde på 56 i sterk vind og ledet dermed ved pause. Andre hadde derimot dagens besterunde på 53 kast i andre runde som kvalifiserte til en runderating på 982. Den førte ham til en overlegen seier med 7 kast mindre enn 2.plassen.

Laila Samuelsen med knepen seier

Det var godt oppmøte med hele 7 jenter i dameklassen og alle fullførte turneringen. Det ble tidlig klart at kampen om seieren skulle stå mellom to spillere; Laila Samuelsen fra Stovner og svenske Linda Emanuelsson fra FK360 i Gøteborg. De lå helt likt etter både første runde og andre runde og etter sudden death dro Laila seieren i land.