11 nordmenn i finalespill i EM 2016

JarnesEuropamesterskapet i frisbeegolf har pågått i tre dager, og i morgen er det klart for finaledag i Oulu, Finland. Der vil vi ha hele 11 av 15 representanter for Norge, og mange i god posisjon før avslutningen på årets NM. Best ann ligger Lydie Hellgren som leder Woman Grandmaster med to kast, mens i Open ligger Øyvind Jarnes best ann 11 kast bak lederen Juho Parviainen fra Finland. Men normenn er representerte i alle klassene og flere noen kastelengder fra pallen, så det blir en spennende finale lørdag.

Det har vært noen krevende dager i frisbeegolfbyen Oulu, med en krevende bane, nedbør, vind og skiftende forhold gjennom alle dagene. Om man ser på resultatene etter første dag, har det vært forholdsvis solid innsats fra det norske landslaget.

Pallplasser ikke utenom rekkevide
Fredrik Runsjø EM 2016 OuluI Open, Dame og Junior er det finnene som har dominert helt, og de norske ligger en del bak i alle klassene. Pallplass er i dog ikke ute av rekkevidde, og i Open hadde Øyvind Jarnes ristet av seg sjøsprøyten fra sin vanlige jobb de første dagene og gikk en imponerende 1039 rated runde fredag. Det holdt til en foreløbig 14. plass. Verdt å nevne er også Fredrik Runsjø som ligger langt unna en pallplass, men som har spilt godt over ratingen sin hele uken og tok siste finaleplass i sin første store utenlandsturnering bare et snaut år etter han kom til sporten. I Dame tok Hanna Hugosson også finaleplass, mens i junior tok Jonas Pettersen finaleplass og har spilt bedre og bedre utover uken. Selv om det skal særdeles solid innsats til før det kommer edelt metal tilbake til Norge, så er det muligheter på den utfordrende banen der det er meldt krevende forhold også i morgen.

Høye plasseringer i Master og Grandmaster
EM 2016 Oulu FinlandI de eldre klassene har man allerede norske representanter på pallplasser, og spesielt i Grandmaster Woman ser det lyst ut der Lydie Hellgren ligger med en to kasts ledelse før siste dag. Hun har spilt veldig jevnt gjennom hele uken, så håper vi det holder helt hjem. I Master ligger Jostein Håland best ann av de norske på en sjette plass, men han må nok tøye strikken i morgen om han skal ta igjen topp 3. I Senior Grandmaster ligger Terje Rørmark på andreplass men godt bak lederen, og vil nok måtte jobbe hardt for å holde helt inn med kun 1 og 2 kasts ledelse på plassene bak.

Nordmann på Finske TV
Air guitar 2016Med en meget solid runde fredag ligger Øyvind Jarnes som nevnt på 14. plass, og er en av de som vil bli fulgt av Yle i morgen. Dette er det finske svaret på NRK, og de har direktesending fra klokken 13.00 i morgen der man vil kunne se mannen fra Langevågen kaste disk. Denne sendingen kan man følge via denne linken. Oulu er ikke bare stedet for EM i Frisbeegolf denne helgen, men også VM i luftgitar, en konkurranse for mer spesielt interesserte.

Frisbeegolf.no har også tatt en prat med landslaget i Finland, her kan dere se spillernes egen inntrykk etter dagen – Frisbeegolf TV fra siste dag i EM.

Skroll til toppen