To sølv til Norge under EM i disc golf 2016

Terje Rørmark EM 201615 menn og kvinner dro til Oulu, Finland for å forsvare Norges ære i EM. Hele 11 av disse tok seg til finalen på lørdag, med representanter i alle klassene. Under meget krevende forhold sto Norge til slutt igjen med to sølv, der Lydie Hellgren fikk sølv i Masters Woman mens Terje Rørmark tok sølv i Senior Grandmaster.

Frisbeemekka Oulu viste seg fra sin aller beste side under EM, men turneringens siste dag var det meget krevende forhold. Vind målt helt opp i 25 m/s satte sitt preg på turneringen, og flere av de best plasserte nordmennene tapte terreng til konkurrentene som så ut til å håndtere forholdene noe bedre. Fasiten til slutt ble intet mindre enn 10 finner på de 21 pallplassene, og en majoritet av plassene tatt av spillere fra Norden. De 16 beste i Open ble også sendt direkte på finsk tv, og det ble en dramatisk avslutning. Juho Parviainen ledet klassen det meste av turneringen, og ledet helt til siste hull i finalen. Da tok finnen Leo Pirronen igjen Juho og det ble omspill, som til slutt ble vunnet av Leo i en av EM historiens mest dramatiske comebacks. Blant topplasseringene fant man altså to norske representanter på pallen.

Evigunge Lydie
Lydie Hellgren EM 2016I Master Woman hadde Lydie Hellgren fra Sukkevann Frisbeeklubb ledelsen i flere av dagene, etter jevnt og solid spill hele uken. I de kraftige vindkastene ble det dog vel tøft, og hun gikk en ukarakteristisk runde på +25. Det holdt dog til en sterk andreplass i turneringen, og sølv med i bagasjen hjem.

Sølv til sølvreven fra Bergen
I Senior Master spilte Terje Rørmark en særdeles bra første runde som satte han i ledelsen etter dag 1, men ble tatt igjen på dag to av forhåndsfavoritt Olle Samuelsson. Olle tok tetten og slapp aldri ledelsen og vant med en meget komfortabelt 22 ledelse over Terje Rørmark fra Stormkast, som dermed tar med seg sølvet tilbake til Bergen.

Neste helg er det årets store begivenhet, NM i Diskgolf 2016 på Sula. Frisbeegolf.no følger selvfølgelig dette, og holder deg oppdatert hele helgen!

Landslaget før EM 2016. Foto: Disksport Norge