Unge Håland og Hellgren hever pokalen under årets beste NC

Knut Håland viser at han er den store kraften i årets sesong. Unggutten, som tok steget opp fra junior i fjor, har vist at han er nå den beste spilleren til lands; seier i den første norgescupen i Molde, andreplass i den andre, Ale, og nok en seier, i den tredje norgescupen i Bergen.

Gjennom hele turneringen viste Knut solid spill, med 3 gode runder. I motsetning til Erlend Johnsen sin hotround på 48 kast, så opprettholdt Knut et jevnt og særs godt nivå, med 51, 55 og 52 kast. Dette kom som en følge av svært god putting og kasting på toppnivå. Under finalerunden fikk publikummet vitne en vanvittig Knut på det tredje siste hullet, da han satt en 50 meters putt for eagle. Med det var alt håp for konkurrentene ute.

Tre kast bak Knut kom André Johnsen, og et kast lenger bak kom Peter Lunde. Skiensgutta imponerte, de trange linjene i den tette skogen i Skien gjorde dem godt utrustet for Flaktveits marginale linjer. I tillegg til trange linjer bø helgen på svært høye temperaturer (>30 °), hvilket la ekstra press på spillerene da det utfordret både grep og konsentrasjon. Unge Håland kommenterte forholdene slik: «Det var uvant å spille i så høy temperatur. Det gjorde at konsentrasjonen var vanskelig å holde oppe på slutten av rundene».

I tillegg til trange linjer bø den nye Flaktveitbanen på noen temmelig farlige kurvplasseringer , og noen hull av det kortere slaget, dermed var putten enda viktigere enn hva den tidligere har vært i årets NC. Selv sa Knut at han har for tiden en veldig bra putteform – «setter alt innen 10 meter» – og at puttingen var det som sendte han inn i toppen.

Ingen av hjemmebanefavorittene i open klassen klarte å levere varene på et tilstrekkelig høyt nok nivå i open klassen, men masterspilleren Roar Gjøsæter knuste til med 52 kast på første runden. Han var allerede da et lite lysår foran resten av feltet, og cruiset i land en mesterlig seier på 198 kast, tilstrekkelig til delt 9. plass i open sammen med bla. forrige NC-vinner Espen Møkkelgjerd. Andreplassen gikk til forhåndsfavoritten Erik Hammer Staalesen som hadde en litt treg første runde, men hentet seg godt inn igjen utover konkurransen. Dessverre for Staalesen hadde Roar etter førsterunden 12 kast ledelse, det ble for meget da han klarte kun å spise 4 kast resten av turneringen. Tredjeplassen gikk til den jevne Thomas Donsig (3 kast mellom beste og dårligste runde), som dessverre ikke klarte å ro det helt i land med en noe skuffende finalerunde.

Videre i grand master ble det også Bergens seier, stormkasteren Luis Garcia del Moral vant 7 kast foran hans gode venn og treningskamerat Mark Anthony Soddano.  Fra det søte Sørlandet på tredje plass fant vi Rune Kvåvik, 12 kast bak Mark.

Det søte Sørlandet hentet også hjem en solid førsteplass i dameklassen. På forhånd lå det an til en spennende konkurranse mellom Lydie Hellgren og Hanna Hugosson. Tidlig i konkuransen lå Hanna på -4 kast i forhold til par, hvilket drev hun i ledelsen etter første runde.  Lydie holdt hodet kaldt i den stekende sommervarmen under andrerunden, mens Hanna kjente heten stikke i topplokket og klarte ikke å holde bogey’ene på avstand. Etter andrerunden hadde Lydie sikret seg et lite fjell av kast, 8 av dem, i forhold til Hanna, og tredjerunden endret ikke på ting. Dermed kunne Lydie heve pokalen for første gang i år, og vi kan konkludere med at hun er tilbake!

I juniorklassen var det tett i toppen etter første turneringsdag, Petter Tesdal hadde en knapp ledelse på Ole Andreas Børnes på et kast. Petter smelte til med en imponerende tredjerunde på 55 kast, og sikret seg dermed en ledelse på 11 kast før finalen. Finalen i juniorklassen gikk hen uten at noen store overraskelser utviklet seg. Petter ble dermed vinneren. Lenger ned i feltet var det kniving om tredjplassen mellom de to lokale juniorene Maruis Nybakken og Tristan Storm. Flaktveitspilleren Marius viste seg som helgens beste lokale junior og fikk tredjeplassen. Frisbeegolf.no ser frem til flere NC-deltakelser fra Maruis og Tristan.

I et intervju med frisbeegolf.no sa DSN’s (DiskSport Norge) nestleder Jon Henry Marthinsen: «Dette var meget bra! Entusiasmen og gjennomføringa hos den lokale klubben (Flaktveit Frisbeegolf) og TD’en var imponerende. Årets beste NC så langt». Marthinsen sitt utsagn er ukontroversielt da alle elementer var på plass og enda en del til. Premieutbetalingen var på over 90% av innbetalte påmeldingsavgifter, en ordentlig bra spillerpakke med varm lunsj begge dager, et turneringssenter med kiosk, garderobe og mingleområde og artige mini-konkuranser som ace og CTP sponset av Porsche og DNB. I tillegg stilte Flaktveit Frisbeegolf opp med spottere og særs raske resultatlister. Hvem kan huske sist det var 15 frivillige som jobbet fulltid under arrangementet? Har det skjedd før i norsk frisbeehistorie? I det hele tatt var det en særs god debut for Flaktveit Frisbeegolf som NC-arrangør.

Resultater finner du her

https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=587040

https://www.pdga.com/tour/event/36863

Skroll til toppen