Tron har 3000 disker

For Tron E. Skjauff fra Vestfold har disker blitt en lidenskap. Samlinga er verdt godt over 500 000 kroner. Nå starter han museum og butikk. 

– Hvorfor jeg driver med dette? Nei, det er vanskelig å si, egentlig. Jeg tror det starta etter EM i Oslo i 2001. Da fikk jeg tak i en Discraft-disk. Det var året da verdensmester Ken Climo var i Oslo, og så har det bare balla på seg. Det tok vel først helt av i 2014 eller 2015 – da starta jakta, kan man si, sier Trond. 

Historie
Siden har det blitt mange disker og mye penger. Samlinga er på i underkant av 3000 disker – 2000 av disse helt nye. Skjauff samler” bredt”, som han selv sier. 
– Jeg samler på alt mulig. Virkelig alt mulig. Tidlig Discraft, har disker fra helt tilbake til 1976 
( da PDGA ble stifta), disker på 135 gram, 150 gram, fullvekts, Innova, Wham-O, Lightning, Latitude, Discmania, Discraft… jeg har mye, smiler Trond. 

Har 500 Buzzzer
Diskene er lagra” rundt omkring i leiligheten”. Over alt. I kasser og i skap. – Jeg har vel 500 Buzzer. Det er disken jeg har mest av. Av de er mange spesialiteter. Jeg liker historie. Elsker å se gleden i øynene til folk når de får kikke rundt i samlinga. Hvor mange penger jeg har brukt vet jeg ikke helt, men samlinga er nok verdt 6-700 000 kroner, uten at jeg tenker så mye på det, sier Skjauff. 

Følger med
Skjauff bruker tid på hobbyen sin. Mye tid. Det gjelder å holde seg oppdatert for å få tak i godbitene. Mye får Skjauff tak i fra USA, men han handler fra mange, også her i Norge. 
– Jeg følger med. Mye. Dette er hobbyen min, så det går med mye tid og litt penger på å holde seg oppdatert. Jeg husker jeg brukte 40000 kroner på en handel i 2018, da Paul Mc Beth gikk fra Innova til Discraft. Da tenkte jeg at verdien på dette vil stige. Da investerte jeg i 50” four claw” Buzzz, Malta, Zeuz, Anax og Hades. Altså 50 av hver. De er sikkert verdt det firedobbelte nå, men jeg har ikke solgt noen. De ligger her i leiligheten. Jeg liker egentlig ikke å selge, men lurer på om jeg skal legge ut noen av disse for salg om ikke så lenge. 

Mer enn bare disker
Det er ikke kun disker Skjauff er hekta på. Her er mer. 
– Jeg har mye rart liggende. Jeg har en del” disc golf art”, plakater og postere, og til og med noen printplater som er brukt for å lage selve diskene. Og mye annet rart. Det er ganske god bredde i samlinga, ler han ubeskjedent. 

Skjauff har vansker med å rangere noen favoritter i samlinga. Men kommer med denne lista under moderat press:

1) CE-plasten til Innova.( Champion Edition-plasten). Eagler, Valkyrie, Teebird.  
2) Black on black – disker. Hva som helst. Altså svarte disker med svart stempel.
3) Four time KC Viper i sort. Nummerert. 

Starter sjappe
Skjauff har ikke tenkt å gi seg nå. Planene fremover er klare. Om alt går som planlagt blir det kombinert museum og diskgolfsjappe. Med fokus på spesialiteter og godbiter i tillegg til standardsortiment. 
– Jeg har planer om det, ja. Håper å kunne komme i gang om ikke så lenge, det er bare å følge med framover, sier Skjauff – samleren. 

Skroll til toppen