Stor turneringshelg!

Norgescup på Solør, European Pro Tour i Danmark og DGPT i Arkansas. Norske spillere er å finne over alt denne langhelgen.

Norgescupen i gang.
Vi starter selvsagt på hjemlige trakter. Norgescupsesongen 2022 er endelig i gang. Og selv om flere av de høyest rangerte MPO-spillerne ikke ser ut til å prioritere årets norgescup, er feltet sterkt og fulltallig i Finnskogen. Vi har tatt en prat med Tore Huuse Øwre og Sondre Skulstad om hva spillerne kan vente seg i årets første norgescupturnering.

Generalprøven for Solør Open – Sponsored by Innova ble gjennomført med 122 frisbeegolfere fra det ganske land 2. påskedag. Tilbakemeldingene fra spillerne var udelt positivt;
«Detta var ei bra bane!» Best gjennom skogene i Sparebank 1 Østlandet Fundraiser var Solør Frisbeeklubbs egen Håkon Kveseth, som etter noe grums midtveis landet inn på solide minus 4, noe PDGA ratet til 992.

– Vi føler oss klare til å ta i mot Norgeseliten. Vi ser at layouten vår fungerer bra. Det er masse krevende utfordringer, samtidig som det skal være mulig å få birdie på alle hull, sier Sondre Skulstad, superildsjel, banedesigner og assisterende TD for Solør Open. Bana i Solør ligger «midt i» Flisa sentrum, i et skogområde som eies av Åsnes kommune. Etter at klubben åpnet sin første bane i oktober 2018, den gang med 18 hull, har den blitt utvidet til 27 hull. Til Norgescupen er det gjort justeringer hvor noen hull har blitt litt forlenget, og det er også laget to helt nye «NC-hull».

– Vi føler vi har satt sammen ei god og utfordrende bane. Hullene er fra 73 meter til 240 meter med par fem. Det er mange trange, men gode fairwayer. Total lengde er på 2256 meter og med par på 61. Det er ei skikkelig skogsbane, der man straffes hardt om man ikke treffer linjene. Samtidig er det ei fair bane som belønner de som treffer, sier Skulstad. Startfeltet i Solør er fulltallig med 90 deltakere og ei svært lang venteliste.

Evald Øwre er blant favorittene på hjemmebane.

– Det er ikke i tvil om at vi er en idrett i voldsom vekst. Ventelista var ei stund nesten like lang som antall plasser. Alle klassene, også FPO og junior, er fulltegna. Dette blir gærbra. Det er tidlig på året ennå, men vi ser at mange har benyttet vinteren og våren godt. Det blir veldig moro å kaste ut på ei super bane lørdag morgen, sier Skulstad.

Våren har vært litt senere enn vanlig, og det er fortsatt noen hvite flekker og litt is noen steder i bana. Det er imidlertid meldt varmt vær hele denne uka, og det meste vil være borte til helga.
– Det har vært litt kaldt for lenge. I fjor var bønda godt i gang med våronna, men minusgrader hver eneste natt har gjort at vinteren ikke helt vil slippe taket. Skulle ikke hver snøflekk være borte til helga, så går det veldig bra. Slik er det å leve i Norge og drive med utendørsidrett; været får vi ikke gjort noe med. Samtidig kan vi glede oss over at det er meldt sol og rikelig med varmegrader, så vi er trygge på at besøket til Solør vil bli bra, sier Tore Huuse Øwre i Solør Frisbeeklubb.

Solungene er patrioter og har jobbet hardt for å klargjøre til Norgescup. Det er godt samarbeid med lokalt næringsliv og kommunen, og Åsnes ungdomsskole er base med både turneringskontor, matsal, kiosk og toaletter.
– Vi må få skryte litt av distriktet vårt. De har virkelig fått opp øynene for frisbeegolf og støtter opp veldig. Vi er jo ikke store plassen, men oppslutningen rundt både bana og klubben er utrolig bra, og da håper vi å kunne gi noe tilbake ved å vise fram litt av det bygda har å by på og være gode ambassadører for Solør. Målet vårt er å gi alle som kommer til Norgescup i Solør en god opplevelse. Først og fremst gjennom å spille ei utrolig bra bane, men også gjennom mat, ei herlig solung-dialekt og opplevelser gjennom helga. Alle som kommer denne helga skal ha lyst til å komme tilbake. Vælkømmin teill Solør, sier Skulstad og Øwre.

Årets første norgescup kan du følge her – starter lørdag: https://discgolfmetrix.com/2018028

European Pro Tour
Dette er en nyvinning i 2022 – og fredag er vi altså i gang i København. Morten Brenna og Mikael Hansen er norske deltakere her – og det er førstnevnte vi har forventninger til etter at Brenna for alvor gjorde seg bemerket med flere sterke plasseringer ( og fargerike bukser) i fjor.

Følg med her fra fredag morgen https://udisclive.com/live/copenhagen2022?d=MPO


DGPT – disc side of heaven!
DGPT-sirkuset ruller videre. Jonesboro er neste stans, også denne starter fredag, Lykke Lorentzen i FPO, samt Knut Håland og Peter Lunde i MPO forsvarer nasjonens ære her. Dette er en av verdens mest kjente baner, og her er det lange og krevende kast på banen som kalles «disc side of heaven» – for dette er en majestetisk og vakker bane. Snittlengden er på 170 meter.
Du kan følge Jonesboro her: https://www.udisclive.com/live/jonesboro2022/1?t=scores&d=MPO

PS! frk. Lorentzen starter i siste gruppe, det er dermed meget gode sjanser for litt norsk golf på Discgolfnetwork fredag ettermiddag!

Skroll til toppen