Ståle Hakstad vant Haugaland Open

stale-hull-10
I fantastisk sommervær ble Haugalandets første NorgesCup noensinne arrangert i helgen på klubbens nye anlegg i Kopervik. Banen viste seg å være svært utfordrende og består for det meste av tett skog med noen få unntak med lengre og åpnere fairway.

Komplette resultater DSNResultater PDGA

Open

openfinale

Ståle Hakstad åpnet med en sensasjonell runde på -8 som foreløpig har rating 1026 og hadde dermed 6 kast ledelse på Anders Daniel Haugen etter første runde. Denne runden skulle vise seg å være unntaket for helgen, da de fleste påfølgende rundene endte rundt par for de beste. Ståle sin ledelse minket og når det var tid for semifinaler var han 2 kast foran Haugalands egne Sindre Skippervik og 3 kast foran Niklas Eriksson og Anders Daniel Haugen. I finalen derimot fikk Ståle en pangstart og åpnet med 3 birdier mens hans motspillere sleit litt, noe som gjorde at han hadde 4 kast ledelse gjennom nesten hele finalen. Dermed ble det Ståle som tok seieren med Niklas på andreplass 4 kast bak, og Sindre Skippervik på tredjeplass 6 kast bak.

Resultatene i Open ble da som følger:

1. Ståle Hakstad -6
2. Niklas Eriksson -2
3. Sindre Skippervik 0

Dame

dameklassen

I dameklassen åpnet damene svært sterkt og Lydie, Sigrid og Hanna åpnet med hhv 61 (+1, 945), 63 (+3, 927) og 64 (+4, 919). Dette var nok til å ligge foran store deler av Open-feltet, hvilket var svært imponerende. I påfølgende runder gikk det litt verre og de fleste rundene endte rundt 70 (+10). Til slutt vant Lydie Hellgren med 13 kast på Sigrid Sandum og 17 kast på Hanna Hugosson.

Resultatene i Dame ble da som følger:

1. Lydie Hellgren +24
2. Sigrid Sandum +37
3. Hanna Hugosson +41

Master

I Master-klassen var det jevnt mellom Ronny Andersen, Erik Hammer Staalesen og Egil Sætren hele veien. Til slutt var det Ronny Andersen som spilte den beste finalen og dermed slo Erik Hammer Staalesen med 1 kast. Egil Sætren endte på tredje 5 kast bak Ronny.

Resultater i Master:

1. Ronny Andersen +6
2. Erik Hammer Staalesen +7
3. Egil Sætren +11

Grandmaster

I Grandmaster-klassen åpnet spillerene ganske jevnt men Luis Garcia Del Moral fra Stormkast fikk etterhvert bygget seg opp en ledelse og vant trygt med 25 kast foran Mark Anthony Soddano. Roy Mikalsen kom på tredje 1 kast bak Mark.

Resultater i Grandmaster:

1. Luis Garcia Del Moral +7
2. Mark Anthony Soddano +32
3. Roy Mikalsen +33

Junior

junior

I Junior-klassen var det kun 4 påmeldte og Marcus Soddano Jorde fra Stormkast skulle vise seg å være vanskelig for de andre spillerene å komme i nærheten av. Han skaffet seg en ledelse på 7 kast i første runde, og endte opp med å vinne med 16 kast foran Endre Wangsholm fra Sola. På tredjeplass kom Oddbjørn Molvik 31 kast bak Marcus. Marcus klarte også å komme seg på TV Haugaland når han kastet hole-in-one på hull 4 under oppvarmingen. Se reportasjen her: http://tvh.no/2015/07/06/hole-in-one/

11375865_1631119430467268_1903807275_n

Alt i alt er Haugaland Frisbeeklubb veldig fornøyd med gjennomføringen av arrangementet. Vindstille vær med 20+ grader er sjeldent på Haugalandet og nå etter turneringen er gjennomført er det tilbake til 12 grader og kuling, så det var perfekt timing! Den største utfordringen værmessig var nok den store mengden mygg og knott som kom med varmen. Tilbakemeldingene på det nye anlegget i Kopervik var fantastiske, og de nye utkastene som har blitt produsert ble omtalt som «Norges beste utkast»! Som nevnt var banen svært utfordrende tross Ståles fantastiske førsterunde. Å gå på par i gjennomsnitt var nok til å få spilt finale i Open, noe som er svært uvanlig for NorgesCuper i Norge.

Skroll til toppen