Slik kommer du til EM

Uttakskriteriene for å komme til EM i Tsjekkia i sommer er klare.

EM i Tsjekkia er utsatt til sommeren 2021.

Rekordstor EM-tropp
NAIF, seksjon disksport, kom i dag med EM-kriteriene. De er gjengitt i sin helhet nedenfor:

– Norge kommer til å stille med en rekordstor tropp til EM 2021. Uttaket til EM er todelt. En del av spillerne har allerede kvalifisert seg på bakgrunn av sin gode PDGA-rating. Når det gjelde Ståle Stai Hakstad så var han kvalifisert i MPO på bakgrunn av sin rating, men ikke i MP40. Dette på grunn av meget få plasser tilgjengelig i MP40. Disksportseksjonen har derfor tatt han ut på nasjonal kvote i MP40.

På bakgrunn av dette har Norge følgende spillere som er kvalifisert og har takket ja til EM-deltakelse for Norge.

FornavnEtternavnKlasse 
Knut ValenHålandMPO 
HåkonKvesethMPO 
ØyvindJarnesMPO 
PeterLundeMPO 
Henrik AbellLarsenMPO 
AndreJohnsenMPO 
TorleifGundtvedtMP50 
EgilSætrenMP50 
TerjeRørmarkMP65 
Ståle StaiHakstadMP40
FrankWulffMP50  

NB! Disse direktekvalifiserte spillerne er gjort med grunnlag i det opprinnelige uttaket basert på ratingen spillerne hadde i 2019 – derfor ser vi blant annet at Andre Johnsen, som spilte én turneringsrunde diskgolf i 2020, er direktekvalisiert til EM 2021, mens spillere som i dag har høyere rating enn Johnsen må kvalifisere seg. Disse plassene er uansett personlige, så om Johnsen skulle takke «nei» går plassen til nestemann på lista som ikke er en nordmann. ( Red.anm.)

10 plasser å spille om
– I tillegg til disse spillerne i tabellen ovenfor har Norge en nasjonal kvote på 10 plasser fordelt på følgende klasser:  MJ18 – 2 spillere, MPO – 3 spillere, FPO – 2 spillere, MP40 – 2 spillere, FP40 – 1 spiller.
Som nevnt er en av plassene i MP40 allerede benyttet så her gjenstår det en kvalifiseringsplass. Dette er plasser som vi garantert får, og som vi kan vente helt til 1. august med å melde inn navn på. Det betyr at disse plassene kan vi ha nasjonal kvalifisering på og NC 2021 er en naturlig arena for å kvalifisere seg til disse plassene, skriver seksjonen.

Flere kriterier – uttak 11.juni. 
– Spillere til nasjonal kvote vil bli vurdert etter flere kriterier. Seksjonen vil vektlegge fairplay på banen, treningsgrunnlag og vilje til å satse på EM som viktig i forbindelse med et uttak. Seksjonen vil gjøre individuelle vurderinger i forbindelse med uttaket til mesterskapet, heter det.

Turneringer frem til 1. juni vil bli tatt med i vurderingen. Turneringer spilt etter denne datoen vil ikke bli vurdert. Hvilke turneringer som gjelder nevnes under.

Uttaket vil bli publisert på nettsiden til disksportseksjonen den 11. juni. Nummereringen av kriterier er vilkårlig, og en samlet vurdering gjelder.

 1. PDGA-rating: PDGA-rating er et av kriteriene for å bli vurdert som aktuell spiller til EM-deltakelse. Spillere under nevnte rating vil ikke bli vurdert. Følgende minimumskrav settes i de ulike klassene:
  1. MPO     950 
  1. FPO       850 
  1. MP40    930
  1. MJ18     880 
  1. FP40      830
 2. Resultater basert på de to første Norgescupturneringene i 2021. En spiller som spiller i Norge, må ha deltatt på minimum to NC-turneringer for å kunne bli vurdert til mesterskapet.
 3. Resultater basert på større internasjonale konkurranser 2021. I vurderingen vil Euro-tour, PDGA A-tier-turneringer samt Majorturneringer telle.
 4. En spiller som spiller i utlandet, må ha deltatt på minimum tre turneringer for å kunne bli vurdert til mesterskapet.
 5. Spillere som har en kombinasjon av nasjonale og internasjonale turneringer, vil også bli vurdert. (2 turneringer i utlandet og en NC-turnering).

Hvis plasser ikke blir fylt vil Disksportseksjonen ta en vurdering på om plassene skal tildeles spillere i samme klasse, eller om Norge skal si fra seg plassene.

Spillere som tilhører dame-, master- eller juniorklassen kan kvalifisere seg til EM-plasser i disse klassene selv om de konkurrerer i andre klasser.

Staalesen blir oppmann
– Erik Hammer Staalesen er Norges landslagskaptein eller oppmann som vi vil kalle det. Denne rollen innebærer at det er kapteinen som ordner med det praktiske rundt turneringen for spillerne. Vi vil prøve å få til en sportslig kaptein som vil ha ansvaret for å følge opp spillerne, sier seksjonen.

Erik Hammer Staalesen, disksportseksjonen, og sportsdirektøren i NAIF tar ut spillerne som skal representere Norge under EM. Det overordnede ansvaret for landslaget er det sportsdirektøren i NAIF som har. Erik skal ikke spille selv under EM og vil ikke håndtere uttaket av damespillere. Damespillerne tas ut av seksjonen i samarbeid med sportsdirektøren. De nasjonale kvoteplassene til EM vil tas ut etter de kriteriene som er nevnt ovenfor, avsluttes det med. ( Staalesen er far til en av EM-kandidatene, Katarina Staalesen. Red.anm).

 

Skroll til toppen