Skiens tronarving vinner NC på hjemmebane

PeterLunde2016Unge Peter Lunde fra Skien gjør det igjen. Han vinner helgens Norgescup på hjemmebane og tar sin andre NC-seier i år som Open-spiller, i en alder av 16 år. Han har dermed tatt over tronen som «Skiens store sønn» fra Andre Johnsen, som i flere år har dominert i norgestoppen og som ligger på 2-plass sammenlagt etter 4.plass i helgens NC. Peter leder nå Norgescupen sammenlagt med 18 poeng foran Andre og resten av feltet er så langt bak at det er umulig å ta igjen forspranget til disse to. Det er kun en teoretisk mulighet for at Andre kan komme likt med Peter i Norgescupen sammenlagt så i praksis har Peter nå sikret seg sammenlagt-tittelen etter bare 4 spilte runder. 2016 har virkelig blitt gjennombruddsåret for Peter Lunde!

Alle resultater:  PDGA og DSN

Peter Lunde til redaksjonen etter turneringen:
«Jeg har som sagt tidligere spilt veldig stabilt hele helgen og har i grunn alltid vært «der». Gikk en veldig god runde i dag, som ga meg et ganske godt forsprang på resten inn til finalen, noe som alltid er greit for en nervøs junior. Kjennes godt å klare å forsvare tittelen jeg kapret i fjor, og få den bekreftelsen på at det ikke var tilfeldig det jeg gjorde.»

På 2.plass og 9 kast bak kom Norges beste spyd-kaster Håkon Kveseth fra Hamar. Håkon har prioritert spyd-treningen foran frisbeegolf i år og ikke deltatt i noen andre norgescuper. Men når han først deltar i Skien så viser han at han er et like stort talent i begge grener. Han skal også spille årets siste NC og 14 dager i Hamar som er hans hjemmebane og vil dermed være en av favorittene der.

Ståle Stai Hakstad fra Kristiansund tok 3.plass, 2 kast bak Håkon. Ståle er tidligere Norgesmester fra 2013 og har vært veldig høyt oppe i de fleste store turneringer de siste årene.

I dameklassen var det Lydie Hellgren fra Kristiansand som igjen beviste at hun er Norges beste damespiller for tiden. Hun vant med 9 kast foran Hanna Hugosson fra Bergen. Lydie har dermed sikret seg sammenlagtseieren i Norgescupen før siste runde i Hamar siden hun allerede har tre seiere og en 2.plass i år. Hanna har på sin side allerede sikret seg 2.plass sammenlagt med to 2.plasser og to 3.plasser i år.

Lydie Hellgren til Redaksjonen etter turneringen:
«Reiser med rekordmange Sukkevannspillere til Skien for en fantastisk NC. Banen er fin og alltid like interessant at spille på. Mange trær, men likt for alle!! Første runde gav litt styr pga regnet. Andre runde, mye bedre vær og udhvilet til at prestere bedre. Hanna spiller likt og det gjør alt litt mere interessant. Men uten Sigrid på plass er det litt vanskelligt at få inn rett fokus… Men endelig på 3.runde får jeg till rett rytme. Stille og rolig..det gjør mye at få spille med Katarina og se at hun bliver mere erfaren. Alltid gøy at spille med klubbkammerater..!. I finalen spiller Eli, Katarina, Hanna og jeg. Får til en ok runde og beholder roen frem til siste hull. Spiller totalt under ratingen og er ikke helt fornøyd med helgen. Merker at det gjør mye for spillet, hvem man konkurrerer mot og skal fremover trene mere mental trening. Men all skryt till Skien Frisbee klubb for en kjempefin helg. Jeg er alltid glad i at være på fritidsparken og spille NC, møte mange trivelige mennesker og få være med i et kjempefint discgolf miljø. Stolt af at spille for Sukkevann Frisbee Klubb. Takk for ei fin helg»

I Mastersklassen (40år+) var det veldig gjevnt i Skien med 3 spillere som fikk samme resultat etter finalen. Erik Hammer Staalesen fra Sukkevann vant til slutt etter sudden mot Thomas Finborud og Ronny Andersen.

Grandmaster (50år+) ble vunnet av Luis Garcia del Moral fra Bergen.

I junior-klassen vant Ole Tobias Synstad fra Sukkevann, bare et kast foran hjemmehåpet Jonas Pettersen.

Vi gratulerer alle vinnerne og Skien Frisbeeklubb for et godt arrangement. Neste og årets siste Norgescup spilles i Hamar om 2 uker. Da er frisbeegolf.no-redaksjonen på plass med både TV, bilder og oppdateringer underveis. I mellomtiden, husk å dele bilder på Instagram med #frisbeegolfnorge