Reprise i Selbu

Håland, Jarnes og Hakstad sørget for seierspallreprise i helgens tredje norgescupturnering.

Selbubanen på Årsøya var blant landets vanskeligste baner i norgescupsirkuset i 2019, og også i 2020 viste denne banen seg å strekke feltet på skikkelig vis. Aller best, som i fjor, var Knut Håland fra Langevåg IL, med klubbkamerat Øyvind Jarnes på plassen bak, med Ståle Stai Hakstad på en sterk tredjeplass. Disse tre var i en egen klasse denne helgen – akkurat som i fjor. Kun fem spillere klarte å spille banen under par etter tre og en halv runde. Jonas Tangen Hoff fra Langevåg ble igjen nummer fire, Kasper Skovly fra Hamar nummer fem, mens beste «hjemmebanespiller» ble Magnus Bogen Brurok på par etter ferdigspilt turnering.

Øyvind Jarnes, Knut Håland og Ståle Stai Hakstad tok pallen i Selbu Open 2020. Som de gjorde i 2019.


Under Stovnerputten sist helg var det Jarnes som vant med åtte kast – denne gangen var rollene byttet om. Seiersmarginen til Håland var med åtte kast, med Hakstad kastet bak Jarnes.

Med denne seierspallen lever spenninga sammenlagt i norgescupen helt inn i åpen klasse. Dette blir avgjort i Arendals dypeste skoger kommende helg – og det er klart at det enten er Jarnes eller Håland som vil vinne. Disse to vant sammenlagt i henholdsvis 2019 og 2018.

Steen avgjorde norgescupen
I dameklassen ble det som ventet en kamp mellom Anniken Steen fra Hamar og Katarina Staalesen fra Sukkevann ( Kristiansand). Staalesen festet et tidlig grep, men en glimrende tredjerunde fra Steen (954 i rating) gjorde at hun kunne kontrollere inn til en seiersmargin på sju kast. Dermed har Steen allerede vunnet norgescupen sammenlagt for damene i 2020-sesongen.

Øwre vs Kristiansen i juniorklassen

Morten Kristiansen (tv), Evald Øwre og Henrik Østebø.

Blant juniorene fikk vi en durabelig «fight» mellom to av de mest lovende spillerne i landet. Evald Øwre hadde tilsynelatende total kontroll, men en voldsom spurt i finalerunden fra norgesmester Morten Kristiansen var akkurat ikke nok til å ta igjen Øwre, som dermed vant med to kast.

De andre klassene ble vunnet kontrollert av Erik Hammer Staalesen ( masterklassen) og Ove Halseth ( grandmaster). Disse to var aldri truet på sin ferd mot klasseseier.

Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/46891

Skroll til toppen