Rekordår for frisbeegolf i Norge

Sesongen 2017 er over, der de store turneringene er godt gjennomført over hele landet. Og vi tørr å påstå at Norge ikke har sett en bedre sesong noen gang, med flere nye milepæler som noteres i historiebøkene. Frisbeegolf Norge har sett på sesongen, og gjort noen oppsummeringer til en meget aktiv sesong over hele landet.

Turneringsbonanza over hele landet

Flere tourer så dagens lys i 2016, med eksempler som Trønder Tour, Arctic Disc Golf  Tour og Oslo Tour. Disse har utviklet seg også i 2017 sammen med enda flere som har kommet til, og man har også fått enda flere organiserte turneringer utover disse. Som et resultat har man hatt flere PDGA sanksjonerte turneringer en noen gang med 44 A-, B- og C-tiers rundt om i landet, der 25 av disse var i de lokale tourene rundt om i landet. Dette er en 300% økning over 5 år fra 2013 til 2017.

Norge med fjerde mest registrerte turneringsspillere

Man kan selvfølgelig spørre seg om det er for mange turneringer, når det er overlappende turneringer i nesten samme område på samme helger. Om man ser på spillermassen her til lands som har registrert seg som PDGA medlemmer for turneringer, så er også her trenden en eksplosjon i antall. 270% økning fra 2013 til 2017 for å være mer presis.

Selv om ingen enda kan måle seg med USA, så er det en stadig økning i antall PDGA registrerte turneringsspillere. Finland leder ann med flere medlemmer enn de tre påfølgende landene til sammen, med sine 2753 aktive PDGA medlemmer. Deretter kommer den tidligere stormakten Sverige, et av landene med størst økning, Estland, og Norge på fjerdeplass.

  • Finland – 2753
  • Sverige – 885
  • Estonia – 750
  • Norge – 554

Verdt å nevne er at det nå også er flere aktive amatørspillere enn prospillere i Norge, med 286 AM vs 268 PRO.

Høyt toppnivå i Norge

Håkon Kveseth under NM i Diskgolf 2017

Med flere spillere er også forventningen om et økende nivå tilstede, noe man også ser i toppsjiktet. Selv om vi ikke har en like høy gjennomsnittsrating på topp 20 i år  som i 2014 (976), så har vi for andre gang i historien to spillere ratet over 1000 her til lands. Dette skjer etter at Øyvind Jarnes (1002) har passert Håkon Kveseth (1001) på siste ratingoppdatering, og bekrefter dermed utsagnet om at han har vært Norges beste kaster i år. Gjennomsnittet på topp 20 har også økt til tross for flere nye fjes i topp 20 det siste året, noe som også er imponerende i seg selv.

Kilder: PDGA og PDGA Europe

Skroll til toppen