PDGA etablerer kontor i Europa

PDGA EuropePDGA (Professional Disc Golf Association) kunne i går annonsere at de nå vil åpne kontorer i Nederland, og ønsker å etablere seg dermed som et internasjonalt forbund. Etter å ha styrt sin aktivitet i Europa fra USA setter nå organisatoren for EuroTour, Hans Nagtegaal i gang med å gjøre PDGA mer synlige og viktigere for spillere også på denne siden av dammen.

Hans er en velkjent personlighet i Europa, og har koordinert EuroTour de siste årene. Han sitter også som i styret for PDGA, der hans besluttsomhet og arbeidsvilje har vist hva han er god for. Leder i Disksport Norge og norsk representant i PDGA, sier at den nye
utviklingen til forbundet vil ha lite å si for nordmenn i starten.

Ingar Ballo Sandum
Leder i Disksport Norge, Ingar Ballo anslår få umiddelbare endringer med nytt PDGA kontor i Nederland.

Til å begynne med vil det i hovedsak bestå av å flytte noen administrative oppgaver fra kontoret i USA til et kontor i Nederland. På lengre sikt har PDGA en plan om større organisatoriske endringern, men her er det fortsatt en del som er uklart. De ønsker å endre seg fra å være en USA basert organisasjon med internasjonale medlemmer, til en internasjonal organisasjon med en sentraladministrasjon med delvis selvstyrte enheter ute i verden.

For norske TD`er vil man i 2017 få all kommunikasjon med PDGA sanksjonerte turneringer fra det nye Europakontoret, og i årsskiftet 2016/2017 er det også planer om å gjennomføre avstemning for det første Europeiske «Board of Directors». Hvordan den nye planen til PDGA vil kunne endre forholdet med WFDF (World Flying Disc Federation) gjenstår å se, men om det kan fremme en avtale mellom de to partene vil det kunne ha mye å si for hvordan man i dag arrangerer Norgescuper og Norgesmesterskap. Enn så lenge ser det ut til at alle er enige om at det er en bra ting, men at bare tiden vil vise hvilke effekter det vil ha på sporten i Europa.

Skroll til toppen