Overlevde «The Beast»!

Alle norske spillere er med til finaledagen i European Open 2022.

Katarina Staalesen, Øyvind Jarnes, Morten Brenna, Knut Håland og Anniken Steen. Foto: Luke Humphries.

European Open i Nokia går nå inn i finaledagen etter noen helt ville dager med fullt kok både på og utenfor banen. Den store snakkisen i går var selvsagt Nikko Locastro sitt bisarre utbrudd mot dommer ( official) Matej Verl fra PDGA Europa. Det kan du lese mer om her: https://www.pdga.com/announcements/statement-regarding-nikko-locastros-disqualification-2022-european-open

Men nok om det.

USA-tur til høsten?
Våre to høyest rangerte herrespillere, Øyvind Jarnes og Knut Håland, er begge innfor topp 15 før finaledagen, og er definitivt med i kampen om en USDGC-plass til høsten. Begge har spilt over 1020-ratet golf så langt, og søndag skal Jarnes spille i gruppe med Aderhold, Lehtinen og Heimburg. Start her er klokka 13:50 norsk tid. Håland starter to grupper tidligere, og får med seg blant annet treeren fra PCS Sula Open, den sterke finnen Heinänen, og skins-general Luke Humhpries.

Morten Brenna vippet rundt cuten lenge, men leverte en god avslutning på runden og var plutselig godt innafor. Han starter klokka 11:10 norsk tid, og skal slepe rundt på legenden K. J Nybø. Brenna har også spilt over 1000 i rating i snitt så langt, et nivå som hadde holdt til å vinne flere norgescuper så langt i år – for å sette ting litt i perspektiv. Brenna er nummer 41.

Steen og Staalesen i siget
Dobbel norgesmester og PCS Sula Open-vinner, Anniken Steen, har storspilt på halve banen – men fått det meget tungt på «back 9» hver eneste runde. Dette strekket fra hull 10 og utover er blant sportens vanskeligste, med hull 15 til 18 som topper det hele. Her har mange spillere fått merke vreden av «The Beast», inkludert vår dameener. Katarina Staalesen har også spilt godt over egen rating, og har hatt jevn stigning i spillet hele veien. Staalesen er faktisk den norske spilleren som har gjort det aller best sammenliknet med egen rating – Staalesen har snitta 40 poeng over sitt normale nivå. Hun er dermed tre kast bak Steen etter tre runder.

Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/56013

Skroll til toppen