Oslo neste

Norgescupsirkuset lander i Oslo denne helgen. På en krevende «gold layout» i Stovner skal norgeseliten kjempe om rekordstore pengepremier.

Arrangøren:
Stovner frisbeeklubb, nok en gang med Jon Martinsen som TD, er en meget rutinert konkurransearrangør og klubb. Med 35 år på baken er Osloklubben blant landets eldste klubber, og de holder hus på Stovner, som navnet tilsier. Klubben har arrangert både europacuper og norgesmesterskap, og denne gangen slår de til med den største pengepremien som har vært i en turnering som dette. I Norge er det kun private PCS-open som overgår vinnersummene på henholdsvis 10000 kroner ( dameklassen) og 15000 kroner ( åpen klasse).

TD Jon Martinsen med Peter Lunde, som vant sist det var storturnering på Stovner. Da er vi i 2018. Hvem vinner nå?

Banen:
Til denne turneringa er Stovner-banen pimpet til det mest utfordrende vi kan huske å ha sett. Denne banen har alt. Sugende par 3-hull, massive par fire og par fem-hull, og en drøss med feller som ligger og venter på akkurat deg. Dette kan fort bli blodrødt – og vi skal ikke lenger enn to år tilbake i tid før vinnerscoren var to under par – etter fire (!) runder. Og nå er banen tøffa opp flere hakk. Vi er ganske sikre på at dette er DEN tøffeste og mest krevende utfordringa du får på en norsk bane i år, og vi tror det blir enorm strekk i feltet i alle klasser.

Allerede fra hull 1 smeller det – før strekket med hull 5-8 kommer. Dette tror vi blir et meget avgjørende parti på banen, der vi spesielt legger merke til endringa på hull 7. Deretter kommer hull 11, 15 og 17 som de tre neste nøttene å knekke – og som alltid vil det skje dramatikk på hull 18. Og så ryktes det om en kjempehøy kurv på hull 17…

I sum en meget interessant, krevende og spenstig bane – vi gleder oss!
Banekart her:
https://discgolfmetrix.com/manual/17969_Stovnerputten%20banekart%202020%20WEB.pdf?fbclid=IwAR2ExbwGsFOvD3AoJ9gVdF5ZSjWzgiVSl_BdC7r2QAy7VeQvMH0SiUAuSGM

Favorittene
Det blir igjen «de vanlige»spillerne vi trekker fram i de store konkurransene, og igjen tror vi det er slik at disse tre må underprestere om de ikke skal tapetsere pallen. Øyvind Jarnes, Peter Lunde og Knut Håland er den klare favorittrioen – men bak der kommer en rekke utfordrere i rad og rekke. Henrik Abell Larsen sesongdebuterer, vi har Jonas T. Hoff og Kasper Skovly som viste godt NM-spill, samt Yngve Mæland fra Sandes. Virvelvinden Morten Brenna tar vi også med – samt at vi aldri kommer til å undervurdere Espen Møkkelgjerd så lenge han har en frisbee i hånda – og i alle fall ikke i hans egen lekegrind i Groruddalen.

PS! Her kan du se samtlige vinnere av norgescup/NM siden oppstarten i 1980. I nyere tid er det stort sett de samme navna som går igjen: https://www.frisbeegolf.no/adelskalender/

I dameklassen har vi en duo som vil kjempe om seiere: Lykke Lorentzen og Anniken Steen. Akkurat som i NM tror vi den med færrest feil av disse to favorittene stikker av med seieren her – i NM ble det Lorentzen, og vi tror det blir reprise her.

De andre klassene:
I de andre klassene er det mer åpent, og vi registrerer med glede at juniorklassen igjen er stor og sterk.
To x Øwre og Morten Kristiansen gjør opp om seieren, mens i mesterklassen finner vi en rekke ringrever – her våger vi ikke å spå noe som helst, mens vi holder en knapp på Thomas Donsig for de over 50.

Du kan følge turneringa «live» her, fra og med lørdag morgen: https://discgolfmetrix.com/1152685

Skroll til toppen