NM neste

Torsdag braker årets NM løs. Frisbeegolf.no har alt om årets Norgesmesterskap i diskgolf.

Krokhol diskgolfbane er åstedet for årets Norgesmesterskap i Oslo. En vanskelig og vidunderlig bane, noen mil utenfor Oslo Sentrum. Et verdig sted for det vi tror blir en meget flott Norgesmesterskap, der finalene spilles på søndag.

Det er Oslo-klubbene Muselunden, Stovner og Ekeberg som sammen står bak årets NM.

– Vi er i rute. Det har vært mye jobb, men nå er jobben gjort og vi er klare. Vi må takke sponsorene våre, Latitude 64 og Guru discgolf, og vi er stolte av banen vår, sier TD Hallvard Fauske Ekdahl.

Se «play by play»-filmer her: https://www.facebook.com/krokholdgc

Banekart her:
https://drive.google.com/file/d/1-3oOYDogoeeUd-Z7BJF7ubrCdNRmha3n/view?usp=sharing


Kampen om kongepokalen
Også i år deles det ut kongepokal til årets vinner av åpen klasse. Og vi har tre ganske klare favoritter – med en rekke outsidere halsende bak. Men først litt NM-statistikk for å gi et bakteppe om hvilke spillere som kan være å regne med på den største scenen her i landet. Her er topp 6 fra de fire siste åra:

2015:
Jostein Håland, Per Erik Husebø, Ståle Stai Hakstad/Espen Møkkelgjerd, Frode Karlsen, Anders Nødland Danielsen

2016:
Håkon Kveseth, Ståle Stai Hakstad, Sølve Hatlen, Jostein Håland/Øyvind Jarnes, Peter Lunde

2017:
Peter Lunde, Anders Nødland Danielsen, Espen Møkkelgjerd/Ståle Stai Hakstad, Håkon Kveseth, Jostein Håland

2018:
Peter Lunde, Sindre R. Fosse, Jostein Håland, Knut Håland/Fredrik Runsjø/Andreas Havnegjerde

Favoritter og outsidere
Stort sett er hele norgeseliten tilstede – men spesielt savner vi Øyvind Jarnes på startstreken. Han er på jobb, og har faktisk ikke spilt NM siden 2016 som første års senior… I tillegg er Espen Møkkelgjerd, Anders Nødland Danielsen, Jostein Håland og Andreas Havnegjerde blant de som ikke er med i årets NM som har gjort det godt de siste åra. Dermed står vi igjen med tre NM- favoritter: Peter Lunde, Håkon Kveseth og Knut Håland.

Peter Lunde er NM-favoritten i 2019.


Kan Lunde ta sin tredje strake kongepokal?
– Jeg gleder meg til å spille og å vise hva jeg kan. Jeg har ikke tatt det steget jeg håpet på i år, som Knut og Håkon har klart, men på denne banen føler jeg meg utrolig komfortabel, sier Lunde.
Den regjerende mesteren har trur på en ny kongepokal.
– Jeg har trua. Jeg tror Knut og Håkon blir mine fremste utfordrere, uten tvil, selv om de har forskjellige spillestiler. Jeg ser på «back 9» som avgjørende på Krokhol, med par-5-hullet, OB-øya på hull 17 samt hull 18 som de mest kritiske. Planen er å komme seg greit i gang på hull 1 og 2, få en fin start, deretter cruise litt i midtpartiet. En god score her vil ligge på 3-5 under par, tror jeg, sier Lunde.

Håkon Kveseth har hatt meget gode resultater i år i både inn-og utland, og er landets høyest rangerte spiller. Vant nylig også NM i spyd (!), og ligger an til å vinne norgescupen sammenlagt – her kjemper han mot Øyvind Jarnes. Knut Håland kommer rett fra VM og to uker i USA og et tett konkurranseprogram, mens Peter Lunde har ladet opp i ro og mak hjemme i Norge. Vi tror en av disse vinner – og holder tittelforsvarer Lunde som den fremste favoritten.

Sindre Skippervik, Sindre Roar Fosse, Henrik Abell Larsen og Ståle Stai Hakstad er de heftigste outsiderne til denne trioen – bak der har vi Andre Johnsen, Andreas Kråkenes og Anders Haugen – tre etter hvert rutinerte spillere som alltid er eller bør være å regne med i nasjonal sammenheng, normalt sett. Vi tror ikke at andre enn disse kan være med i toppen på en bane som Krokhol over fire runder. Og blant disse outsiderne tror vi Sindre Skippervik fort kan bli med helt inn.

De andre klassene
Regjerende mester Sigrid Sandum deltar ikke i årets NM. Dermed er bordet dekket for enten Lykke Sandvik eller Katarina Staalesen i dameklassen. Med Anniken Steen som fremste utfordrer. Hanna Hugosson blir også der oppe, men vi tror hun vil mange litt kastelengde for å kunne vinne her. Vi klarer ikke å skille Sandvik eller Staalesen i kampen om seieren – men kan hende er Sandvik bedre forberedt for å spille Krokhol – Staalesen kommer nemlig rett fra VM i USA og et tøft konkurranseprogram. Vi tror denne Krokhol-banen blir skikkelig tøff for damene å mestre – og ser ikke vekk i fra at man kan vinne NM 2019 med rundt 40 over par over fire runder.
12 damer stiller til start i NM 2019, mot 15 i 2018.

Lars Somby er NM sin største favoritt uansett klasse. Alt annet en seier for Somby i masterklassen vil være en gedigen sensasjon. Frank Wulff vil med sin rutine bli å regne med der oppe, i tillegg har vi Roger Neskvern og Sivert Øveraas. Dobbelmester i master, Øystein Carlsen stiller i åpen klasse i år. 23 spillere er med i masterklassen i år.

Olav Andre Brekke er den naturlige favoritten i juniorklassen. Han vinner akkurat som han vil, og kan fort klinke til med en monsterrunde eller to slik han har kapasitet til. Fem spillere i juniorklassen i år.

I grandmasterklassen er Torleiv Guntvedt og Knut Hummelvoll spillerne å se opp for – mens Thomas Donsig kniper tredjeplassen.

Følg med på NM her: https://discgolfmetrix.com/881979

NM-arrangøren stiller selvsagt med pro-shop, matservering og kiosk rett ved banen og gratis parkering – og har også planer om å sende en del live fra NM.Samt at de to siste rundene filmes av SM Disc golf. Vi tror fort dette blir tidenes beste NM på en av de aller beste banene i Norge – og vi gleder oss til å følge med!

PS! Det ble spilt pargolf-konkurranse på NM-banen tirsdag ettermiddag – resultater her: https://discgolfmetrix.com/1019998


Skroll til toppen