Målsetninger for 2018

Med fjorårssesongen godt i bakspeilet, begynner norske spillere og arrangører å forberede seg på en ny sesong. Vi har tatt en prat med noen av de beste spillerne i Norge, for å høre litt hvordan off season går og målene de har for 2018.

Ståle Stai Hakstad – Kristiansund Frisbeegolfklubb

Som forberedelse til neste sesong går det mest i putting om dagen. Det har vært mye is her på nyåret, så det har vært litt vanskelig å kaste på noe fornuftig vis. Håper det snart blir bart slik at jeg igjen kan ta i bruk ballgolfbanen her i byen som treningsarena, det er utrolig mange fine og utfordrende linjer der ute. Neste sesong blir målet å forsvare sammenlagtseieren i Norgescup, ta en ny kongepokal, vinne EM i Master og etablere en rating godt over 1000.

Øyvind Jarnes – Langevåg IL Diskgolf

Det kan vere ganske vanskelig å trene godt på denne tida å året, så en må berre benytte seg av dei mulighetene en har. Heldigvis har eg mulighet til å trene på kunstgressbane med flomlys. Har jobba en del med forehand dei siste vintrene, og forhand har blitt en stor del av spillet mitt. Ellers brukar eg mykje tid på å teste diska for den kommende sesongen. Sesongen for min del vil starte med NC i Molde 28-29 april. Etter å ha tapt NC sammenlagt med minst mulig margin i fjor kommer eg til å satse på NC i år! Kommer også til å satse hardt på Euro Pro Tour. Har eit sterkt ønske om å kvalifisere meg til USDGC i år også, og har også eit mål om å nå 1010 i Rating.

Journ.amn – Øyvind opplyser til Frisbeegolf Norge at han dessverre ikke kommer til å delta på NM eller EM i 2018.

Fredrik Runsjø – Stovner Frisbeeklubb

Jeg har siden oktober fulgt et strukturert treningsopplegg flere ganger i uken i regi av fysioterapeut. En økt består av ca 30-45 minutter kardio, og 1-1,5 t styrketrening. Målet med treningen er å bygge utholdenhet på banen, samt kjernemuskulatur og stabilitet mage og rygg. Jeg begynner snart med 3 frisbeeøkter i tillegg, blant annet på Rud med Bærum Frisbeeklubb, fotballbaner og etter hvert treningsrunder på discgolfparker. Frisbeetrening kommer hovedsakelig til å bestå av daglige 20-30 minutters puttetrening med fokus på god rutine og bygge selvtillit. Ellers fokuserer jeg på innspill, teknikktrening med øvelser og drills med hovedfokus på balanse, stabilitet og eksplosivitet. Jeg vil også forsøke å øke drivelengden min til ca. 150 meter backhand, og 120 meter forhand.

Målet for 2018 sesongen er som tidligere å bygge erfaring og rating gjennom å spille turneringer. Jeg reiser til Dutch Open (Nederland), Tyyni (Finland) og The Open (Sverige), samt deltar på Norgescup, Oslo Tour og diverse turneringer innimellom. Hvis jeg blir tatt ut til EM i Kroatia vil jeg ligge i hardtrening for å gjøre god plassering der. Målet er alltid å vinne alle turneringer jeg deltar i, og lære av mine feil og utvikle meg som spiller både på og utenfor banen, og som spiller for Team Aceshop.

Peter Lunde

Jeg kan ikke si jeg har lagt inn en stor innsats med forberedninger til den nye sesongen. Jeg har ikke helt klart å finne galskapen til å komme meg ut i kuldegrader og snø. Har møtt opp på et par ukesgolfer når det har passet seg, men ikke stort mer enn det. Har noen hender som i tillegg ikke tåler kulde, så har valgt å fokusere på andre ting enn frisbee de siste månedene. Jeg dro til Spania for å konkurrere i Open de Espana, noe jeg har sett fram til lenge. Det var godt å kunne kaste disk med fullstendig følelse i hender og føtter, uten å måtte bekymre seg for isete underlag. Jeg håper det gir mersmak til fokus på trening videre, bruker turen aller mest som en treningsleir. I og med at jeg sjeldent setter forventninger til meg selv har jeg ikke en stor liste med mål for den kommende sesongen. Jeg håper på å kunne forsvare NM-tittelen jeg rasket med meg i fjor, og plassere bra under EM. Hovedfokus består stort sett av å vokse som spiller, gro mentalt og bli tryggere i det jeg gjør. Jeg vil utvikle meg, og det er det.

Espen Møkkelgjerd – Stovner Frisbeeklubb

Etter en god avslutning på 2017 sesongen igjen har jeg tatt en lang pause, noe jeg alltid har gjort med godt hell. Har ikke kuttet treningen helt ut, men har fokusert på andre ting en disc golf.
Har såvidt begynt treningen igjen med fokus på putting, og når snøen forsvinner så vil jeg bevege meg ut på banen og trene drives.
Jeg har en ikke så stor tro på å golfe i snø, da dette gjør at jeg tilpasser teknikken min på de merkeligste måter.
Reiser også til California i 2 uker i begynnelsen av mars, der vil jeg få en ganske stor del mengde trening.
Målene mine for 2018 er å vinne NM, og en topp 10 plassering i EM.
Utover det så er det og fortsette på den gode steamen jeg avsluttet med i 2017, og se om jeg kan bikke over 1000 i rating.

Lydie Hellgren

Å vinne EM er målet, delmål er vinne NC turneringer, hvis jeg får fri fra jobbet. NM og DM er 2 mesterskap jeg gjerne vil med på, og ellers ser turneringerne veldig spennende ut i år. Molde på en ballgolfbane er alltid interessant, og en tur til Ale og besøke gamle klubbkammerater bliver moro. Sandnes ser jeg frem mot, har hørt mye bra om banene og området. Men først får jeg forsvare Dutch Open i april, jeg ser frem til et spennende år med mange oplevelser. Most fun wins…fore!

Sigrid Sandum

For å forbrede meg best mulig til sesong er det bare en ting som gjelder; trening. Nå har Trøndelag vært velsignet med herlig vintervær med masse snø de siste månedene, så den treningen jeg har fått gjort har stort sett vært innendørs. Nytt for 2018 er litt styrketrening, jeg tror å være i bedre form gjør det lettere å yte maks, både fysisk og mentalt.
Målene for sesongen er som vanlig å gjøre det best mulig, og ha det best mulig. For min del henger de to tingene tett sammen, er jeg godt forberedt og vet jeg har trent nok blir det mye morsommere å spille turneringer. Hvis man tenker på resultater er det NM som henger høyest for meg, jeg syns det er veldig morsomt at Oslo har tatt på seg å arrangere NM og gleder meg veldig til å spille på Stovner!

Skroll til toppen