Maigolfen XXXII

Pancake inviterer Norges glade Frisbeegolfspillere til Maigolf på Ekeberg Lørdag 7. mai 2011. Maigolfen er den mest tradisjonsrike frisbeeturneringen i Norge og dette er den 32. gangen Maigolfen blir arrangert. Denne gangen blir det heldigvis ikke i konflikt med noen andre turneringer slik det ble med NC i Bergen i fjor. Da kom det 27 deltagere men i år vil nok antallet bli mye større. Formatet blir derimot samme som i fjor: «100» !!!

Maigolfens historie

Maigolfen er blitt arrangert av Pancake hvert år siden 1980 og er Norges mest tradisjonsrike turnering med 32 års historie. Fra norgescupen ble etablert i 1988 har Maigolfen vært en norgescup-turnering hvert år (22 ganger) fram til 2009. Pancake har ikke søkt om norgescup for maigolfen i år, noe de har gjort hvert år tidligere. I 2010 ble det søkt om NC-status men dette ble ikke innvilget pga andre sterke søknader dette året og et maks antall på 5 NC’er i året førte til at turneringen havnet utenfor norgescupen. Men turneringen lever likevel videre og som i fjor arrangeres det nå i et spesielt format de kaller «100».

«100»

Fra maigolfen 2010. Foto: Pancake.no

Formatet “100” ble også spilt i fjor og var en stor suksess, og spillerne ønsket å gjenta dette til neste år. Pancake kaller formatet for «100», eller «hvor langt kan du komme med 100 kast?». Det betyr at alle spillere får tildelt 100 kast når man starter. Alle starter fra hull nummer én og man går (fortrinnsvis)klassevis og i seedede grupper. Etterhvert som man spiller trekker man fra antall kast på hvert hull, helt til man har brukt opp alle sine 100 tildelte kast. Når siste spiller i puljen er ferdig går gruppen tilbake til sekretariatet og rapporterer hvor mange hull hver og én har klart å spille.

Den som klarer å spille flest hull med sine 100 kast vinner. Er det likt, blir det sudden death om første plass, som starter fra hull nummer 1. Dette betyr at du ikke kommer til å ha noe pause i spillet, og at man kan regne med at man går et sted mellom 27 og 36 hull.

Mer informasjon vil komme på www.pancake.no etterhvert…

Skroll til toppen