Jarnes vant årets første Norgescup

KristiansandOpenHelgens Norgescup i Kristiansand ble vunnet av det unge talentet Øyvind Jarnes fra Langevåg. Øyvind Jarnes var en av favorittene etter en 2.plass i samme konkurranse i fjor. Fjorårets vinner Kveseth deltok ikke i år. Den andre favoritten var Espen Møkkelgjerd fra Stovner som kom på 3.plass i fjor og som nå kom på 2.plass, bare et kast bak Jarnes. Bak disse to var det derimot mange overraskelser på resultatlista. Det var en jevn og spennende finale som ikke ble avgjort før putten på siste hull.

Turneringen ble forøvrig arrangert og gjennomført veldig bra. Spill på to baner med to puljer skapte litt utfordringer underveis og krevde litt ekstra informasjon og forklaring men dette løste seg greit etterhvert. Været var imidlertid veldig kaldt og tidvis snødde det på lørdagens 2.runde. Dette var ikke meldt på forhånd og kom overraskende på flere.

I dame-klassen var den som ventet Lydie Hellgren fra Kristiansand som vant. Hun dominerte klassen helt fra første runde og lot aldri noen av de andre jentene komme i nærheten. Kampen om 2.plassen var derimot helt åpen for ca 6 spillere og jevnt til siste slutt. 2.plassen gikk til slutt til Hanna Hugosson fra Bergen. 3.plass gikk til Eli Storengen fra Lillehammer.

Mastersklassen (40år+) var veldig stor i år med 20 spillere og høyt nivå. Det er tydelig at flere og flere gode spillere over 40 år som tidligere har spilt i Open nå velger å delta i Master. Det var spesielt 2 spillere som tidlig markerte seg i toppen og som knivet om førsteplassen helt til siste slutt. Både Egil Sætren fra Sandnes og Torleiv Guntvedt fra Hamar er gamle ringrever i miljøet som startet med frisbee på 80-tallet. Det skilte aldri mer enn to kast mellom disse og etter finalen lå de helt likt. Det ble spilt sudden på hull 18 hvor Torleiv Guntvedt gjorde minst feil og tok den formelle seieren. På 3.plass kom Frank Wulff fra Stovner, som også har spilt siden 80-tallet. Det ligger mye erfaring i toppen av denne klassen…

I Grandmaster (50år+) var det lenge Ansgar Emil Sivertsen som ledet, men etter veldig bra finalespill av lokal-helten Rune Kvåvik ble det hjemmeseier for Kvåvik, 5 kast foran Sivertsen. Hele 10 spillere deltok i klassen Grandmaster denne helgen som jeg trur er rekord i Norgescup-sammenheng.

I Junior-klassen (18år-) var det en lokal nybegynner Ole Tobias Synstad som vant med 8 kast foran Jonas Pettersen fra Skien. Det er forøvrig et par gode juniorer som har tatt steget opp i Open i år for å kjempe helt i toppen selv om de er under 19år. Peter Lunde (16år) fra Skien spilte veldig bra og tok en 5.plass i Open men spillet til Synstad var på like høyt nivå. Det er derimot vanskelig å sammenligne resultatene helt presis siden det ble spilt i forskjellige puljer og på forskjellige baner og hull i 3. og 4.runde.

Det var også med et par spillere i Yngre Junior som var imponerende gode til å være så unge og små (jeg trur den yngste var bare 11år?). Kristiansand er tydeligvis flinke til å rekruttere unge spillere og det er gledelig å se.

Videodekning

JeinekamerateneFinalen i Open ble filmet og sendt direkte på facebook live av Jeinekameratene. Se Finale del 1 og Finale del 2. Jeinekameratene hadde også en video-streaming fredag ettermiddag fra vannhullet, hull 5, hvor de utfordret alle som kom innom til å prøve å ace for å vinne premie fra FlyShop. Alle disse underholdende sendingene kan ses her.

Resultater

Alle resultater kan studeres i sin helhet på DSNs resultatapplikasjon med resultater på alle hull og på PDGA med runderating. Ratingen på PDGA er dessverre litt feil fordi den foreløpig ikke har tatt hensyn til spill på forskjellige baner. Dette vil bli rettet opp når PDGA mottar den endelige spiller-rapporten fra arrangør og gjør sin månedlige rating-oppdatering. For de fleste vil derimot snittet av rundene komme ut ganske likt så det gir en god indikasjon. Ratingen på Semifinalene og finalene er derimot helt feil. Disse rundene gir forøvrig ingen offisiell rating i sammendraget siden disse er på under 13 hull.