«innspillet» Leiv Aspén

«Innspillet» tar turen til Trondheim. Der Trøndelag sin beste spiller holder hus.

Navn, klubb og alder?
Leiv Aspén, Nidaros Diskgolfklubb, 36 år.

Hva var ditt første møte med diskgolf?
Før reklamebransjen tok meg jobbet jeg innen kultursektoren, les festivalbransjen. Dette var en gjeng inaktive slabbedasker (inkludert undertegnede) som oftes hang på bar og snakket om band. Men, en av oss fikk det for seg at vi skulle ut å teste disse kurvene som sto plassert rundt omkring på Lade Idrettsarena, fysisk aktivitet! Jeg lånte en Angry Birds-frisbee fra min førstefødte og tenkte dette skulle gå bra. Etter noen kaste skjønte jeg fort at dette ikke var riktig disk å bruke, fikk låne en Mako, og så var det gjort. Dette var i 2014.

Hva er det lengste du har reist for å spille en turnering?
Nå har jeg ikke reist så fryktelig mye for å kaste disk, så det må bli Skellefteå for å spille en Euro Pro Tour. Må tilbake dit i 2019, førr ei bane!

Har du noen meritter du vil trekke fram?
NM-sølv i pargolf 2018, Gålå. Jeg var så heldig at jeg fikk være partner med Ståle Stai Hakstad, og målet for helgen var topp 5. Til tross for meltdown på nest siste hullet holdt det til sølv, det var stas.

Hva er din favorittbane – og hvorfor?
Om jeg må velge kun én bane, så må det bli Skellefteå. Den utfordrer meg på alle måter samtidig som det er helt fantastisk nydelig der. Tett bak kommer Ale Hvit og Stovner Gold.

Hva er dine planer for 2019-sesongen?
2018 levde ikke opp til forventningene mht egne prestasjoner, så i 2019 må jeg opp noen hakk. Skal hevde meg mer i Norgescupen, samt reise mer. Har også endel planer og ambisjoner mht nye baner og eventer, samt klubben skal utvikles og pleies i debutåret, så masse å ta tak i, det glædes!

Hva har du i baggen?
Putter med Warden. Spiller inn med Sinus og Trident. Arbeidshestene er eMac Truth, Explorer, Striker, Fortress, Enforcer og Ballista Pro. Ellers har jeg Anvil og Stiletto til stunder med skarpe svinger eller mye vind.

Hva synes du frisbeegolf.no skal skrive mer om?
Fler artikler med litt brodd og kritisk blikk. Utfordre litt, mer visjonært. Mer om sporten og utviklingen enn rating og dollars.

Hvem er den mest kjente spilleren du har spilt en runde med?
Avery Jenkins.

Skroll til toppen