«Innspillet»: Jonas Tangen Hoff

Frisbeegolf.no slår til med en intervjuserie der vi tar en liten prat med både kjente og ukjente spillere. Først ute er redaksjonens egen lengdekaster og godgutt –  Jonas T. Hoff 

Navn, klubb og alder?
Jonas Tangen Hoff, 23 år, Langevåg IL Diskgolf.


Hva var ditt første møte med diskgolf?
Det tror jeg må ha vært når jeg så Jostein Håland, Daniel Myrrusten og andre gamle travere spille på Vasset tilbake i 2007. Ble senere introdusert av Øyvind Jarnes og Markus Myrrusten.

Hva er det lengste du har reist for å spille en turnering?
Svaret her er vel todelt, da jeg og Øyvind Jarnes var over dammen til USA på denne tiden i fjor, USDGC, men da var jeg egentlig caddie og reisevenn (selv om jeg deltok i ”Monday Qualifier”, så sånn sett er vel det den lengste turen). Ellers så minnes jeg en flott tur til Skellefteå i Nord-Sverige i sommer, selv om jeg ble oppspist av mygg og tilbrakte 15 timer i bil på veg tilbake.

Kan du beskrive ditt beste kast?
Det er sikkert ikke det beste jeg har gjort, men da jeg lå i sirkelen to runder på rad for eagle under NC i Trondheim i fjor, på det enet par 4-hullet på 175 meter, og omsatte begge, følte jeg at det ikke var mulig å toppe.

Har du noen meritter du vil trekke fram?
Meritter er det foreløpig svært dårlig med, selv om jeg tre år på rad har blitt klubbmester i lengdekast i Langevåg diskgolf. Er heller ikke fremmed for å dra frem 182 meterskastet mitt under lengdekonkurransen under USDGC i fjor – et kast som holdt blant de fem beste og dermed ”showcase”, men arrangøren bestemte at dameverdensmester Paige Pierce skulle få den femte og siste plassen.

Hva er din favorittbane – og hvorfor?
På slike spørsmål, har jeg brukt å svare Winthrop Gold i Rock hill, South Carolina, men etter at jeg flyttet til Oslo, må jeg nesten si min egen hjemmebane Vasset Diskgolfpark. En glimrende bane i fantastiske omgivelser, en plass jeg faktisk tenker på hver dag, og det er alltid den første plassen jeg besøker når jeg er hjemme i Langevåg.

Hva er dine planer for 2019-sesongen?
Jeg har allerede begynt å glede meg til en ny sesong. Etter et par umotiverte uker etter NM, har jeg så smått begynt planleggingen. Jeg håper å få spilt så mange turneringer som mulig i inn- og utland, og når jeg nå har base i hovedstaden håper jeg dette blir enklere. Vil gjerne bevise for meg selv at jeg kan spille jevnt godt gjennom en turneringshelg, i stedet for det relativt humørpregede spillet jeg har vist til nå. Håper videre å være en bidragsyter til at flere begynner med sporten, og at Norge tar nok et steg som frisbeenasjon.

Hva har du i baggen?
I baggen har jeg stort sett bare disker, håndklær, mat og drikke, pluss ekstra klær i tilfelle dårlig vær. Jeg kaster for øyeblikket bare Discmania og Innova, uten at jeg kan si noe mer hvorfor. De fleste diskene har jeg fått gjennom venner og bekjente, og det er selvsagt disker jeg setter ekstra stor pris på. P2, P3x, PD, Destroyer og Firebird er stort sett det jeg bruker, selv om det dukker opp litt annet fra tid til annen. Det skal også sies at jeg er fryktelig dårlig til å huske diskene rundt om, så jeg får igjen disker fra alle kanter av landet titt og ofte.

Hva synes du frisbeegolf.no skal skrive mer om?
Hehe, dette er vel i bunn og grunn mye opp til meg selv. Det jeg kan si er at jeg håper og tror vi i redaksjonen skal kunne levere et godt produkt som vi er stolte av. Med dette mener jeg at vi får dekket de viktigste sakene i Norge, det være seg analyser, spennende intervjuer og god turneringsdekning. Ta gjerne kontakt med meg eller de andre i redaksjonen om det er noe som kunne vært dekket bedre, eller noe dere rett og slett er uenige i – jeg er aldri fremmed for en god og interessant diskusjon.

Hvem er den mest kjente spilleren du har spilt en runde med?
En enkelt svar her ville vært å si at jeg til daglig spiller med Norges beste spillere i Håland x2 og Jarnes, men jeg må nok likevel trekke frem Simon Lizotte fra tredje runden på Sula Open i år.  Skulle gjerne ønske det var under andre omstendigheter, men en hyggelig og lærerik runde ble det uansett.

Skroll til toppen