Historiske Lunde

Peter Lunde fra Skien tok sin tredje strake kongepokal!

Aldri tidligere har nivået blant de tre beste i et NM vært så høyt i herreklassen – og på aller høyeste nivå spilte Peter Lunde. Lunde ledet med fem kast etter den første dagen da han spilte i bedre forhold enn sine sterkeste konkurrenter, og lå i ledelsen gjennom hele mesterskapet. På finaledagen var han under voldsomme angrep fra Knut Håland og Håkon Kveseth som tok de neste plassene på pallen – og på et tidsrom lå disse bare to kast bak etter etter å ha tatt inn 7-8 kast på en noe preget Lunde.
Men på hull 17 i finalerunden falt definitivt avgjørelsen da både Lunde først, og så Håland, landet inbounds på den fryktede OB-øya, mens Kveseth fikk en bogey. Dermed kunne Lunde løfte «bøtta» for tredje året på rad – en enorm prestasjon – og en prestasjon han er alene om i norsk diskgolfhistorie: aldri før har en spiller forsvart en kongepokal – Lunde har nå forsvart den to ganger!

Knut Håland, Peter Lunde og Håkon Kveseth


Høyt nivå
Disse tre pall-spillerne, som også var de tre store forhåndsfavorittene, distanserte resten av feltet klart og Kveseth ble nummer tre med en snittrating på 1015, Håland snitta på rett over 1020, mens Lunde banka til med et ratingsnitt på drøye 1027 – det er tall man ikke har sett tidligere her til lands i et NM.

Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/42664

Sandviks første norgesmestertittel
Lykke Sandvik fikk en brutal start på sitt NM, og lå hele 12 kast bak teten etter konkurransedag nummer en. Men hun trengte bare en runde på å hente inn dette forspranget, for dameklassen er fremdeles uforutsigbar, og mye kan skje – og mye skjedde. For Sandvik hentet nemlig inn hele forspranget på de neste 18 hulla – og var deretter i føringen.


Anniken Steen ble en klar nummer to, seks kast bak Sandvik, mens Katarina Staalesen ble en like klar nummer tre.

De andre klassene
Det var kun i åpen klasse spenningen egentlig varte til langt ut i den siste runden – for i mesterklassen vant Sivert Øveraas som han ville med 8 kast ned til Roger Neskvern, med Odne Lyngstad på tredjeplass. Den store favoritten på forhånd, Lars Somby, måtte trekke seg med skade like før NM.

Olav Andre Brekke vant junior med 22 kasts margin, mens Torleiv Guntvedt kanskje var blant NM-spillerne som imponerte mest med en seiersmargin på 19 kast i grandmasterklassen, og med totalt pluss 16 som hadde gitt en 15.plass i åpen klasse. Guntvedt hadde også vunnet masterklassen i årets NM.

Imponerende arrangement
Ganske så sikkert var dette tidenes nasjonale diskgolfarrangement her i landet: banen på Krokhol, fasilitetene, antallet på frivillige og selve gjennomføringen av klubbene Ekeberg, Stovner og Muselunden stod til 20 i stil: her har MANGE norske arrangører noe å lære.

Skroll til toppen