Her er 2022-sesongen!

2022-sesongen blir tidenes diskgolfsesong både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Frisbeegolf.no forsøker her å gi deg oversikten over mylderet av muligheter året kan bringe.

Lokalt
Mjøstour, Trønder Tour, Sunnmørstour, Oslocup, Vestkysttour og VT Tour…og sikkert mange andre rundt omkring i det ganske land. Mulighetene for å konkurrere lokalt og regionalt er definitivt tilstede i en 2022-sesong som aldri tidligere har sett så mange lokale tourer av god kvalitet.

I tillegg kommer enkeltturneringer av gjev standard – blant annet «Festningen Grand Prix» i Trondheim.

Du kan finne en ganske god oversikt her:
https://www.nordisc.no/terminliste-2022/

Nasjonalt
Norgescup-datoene, NM og pargolf-NM finner du her: https://amerikanskeidretter.no/disksport/terminliste/

Spesielt trekker vi fram NM som i år blir på Stovner, slik det også var i 2018, samt pargolf-NM som blir spilt i Sandnes.

Internasjonalt
Intet mindre enn to europeiske tourer er å finne på terminlista for 2022. Påmeldingen til flere av disse har allerede startet. Nyvinningen European Pro Tour, eid av finske NBDG, tar opp kampen med PDGA Euro Tour. Det var meningen at en European Pro Tour-turnering skulle avvikles her til lands, «Norwegian Open», men det skjedde altså ikke. Den er «utsatt til 2023», i følge hjemmesida.

Mer om European Pro Tour her: https://europeanprotour.com

Verdensener Ricky Wysocki har sagt at han kommer til Norge i 2022. Her med Terry Miller. Foto: Arkiv.

PDGA Euro Tour kommer derimot til Norge. Nærmere bestemt til PCS Sula Open  i juli, altså Øverås og Langevåg. Denne turneringa er også en del av Disc Golf Pro Tour, som for første gang tar turen ut av USA.  Spillere som Mc Beth, Conrad og Wysocki har signalisert at de kommer til Sunnmøre og Norge.

Mer om PDGA Euro Tour her: https://www.pdga.com/pdga-europe-website. 

Høyest på rangstigen finner vi DGPT, som er diskgolfens svar på fotballens mesterliga eller golfens PGA-tour. Mer om DGPT her: https://www.dgpt.com

Vi har for øvrig to-tre norske spillere som skal delta på flere av turneringene i den første halvdelen av DGPT. Frisbeegolf.no kommer med mer om dette siden.

Skroll til toppen