Dramatik til siste hull under Oslo Open 2017

Etter noen års pause var det igjen klart for Oslo Open på Stovner DiscGolfPark, med den tøffeste layouten noen sinne. Og ikke overraskende ga det mange spennende dueller helt frem til siste hull, i en turnering som er kjent for sitt høye nivå på bane og organisering. 2017 utgaven var ikke noe unntak, med tre dager diskgolf på en krevende bane og symbolsk sol på turneringens siste dag.

Oslo Open har ikke vært arrangert siden 2015, og det har vært en favoritt i miljøet lenge allerede. De tre Oslo klubbene kunne invitere til en nystriglet bane på Stovner, med flere oppsatte turneringshull og 126 meter gjennomsnittlig per hull. En layout som helt klart var fordelaktig for de som kastet langt, men med strenge OB linjer måtte man treffe rett for å henge med i toppen.

Peter Lunde gjorde dette og kjempet helt oppe til siste hull, sammen med Espen Møkkelgjerd. Til slutt var måtte begge går for bullseye på det velkjente hull 18, for å kunne ha sjanse til å presse et omspill. Men til slutt var det Ståle Stai Hakstad som dro det hele i land, noe overrasket da han har vært meget opptatt med skolegang. Det var en tydelig rørt Ståle som sto på seierspallen mandag, og takket miljøet for all støtte og åpenhet.

Har vært igjenom litt mye i vinter og gikk glipp av både Konopiste og Skien mye på grunn av meg selv. Var derfor mest glad for å møte frisbeefolket etter endelig å ha kommet til mål med masteroppgaven på et vis. Var derfor hyggelig overrasket over 1.plass til tross for noe snubling og rot. – Ståle Stai Hakstad

I dameklassen var det igjen Lydie Hellgren som tok seieren, og forsvarte dermed tittelen sin fra 2015. Hennes dominanse er meget klar når man hun til nå har vunnet 2 av to turneringer, og alle Norgescuper i 2016 med unntak av en andreplass. Sigrid Sandum lå lenge å kjempet og det var tilnærmet lik før siste dag, men Lydie gikk safe hele runden og det var ikke noe Sigrid kunne gjøre med henne.

Kjempemoro å vinne Oslo Open, igjen!. Best var at jeg fant fokus og spilte for en seier. Nytt plastikk er jeg kjempefornøyd med og jeg blir mere komfortabel med driven og innspill. Putter ufokusert på mange hull og det straffer sig. Men ingen OB på siste runde og sier på selveste Grundlovsdagen til Danmark er jeg kjempefornøyd med. – Lydie Hellgren

Noe som var veldig klart gjennom hele turneringen var de frivilliges innsats, både spottere og andre bidragsytere. Tilstedeværelsen av disse frivillige virket høyere enn man har sett tidligere i Norgescup, og var med på å bygge oppunder en vel gjennomført turnering. Det var liten tvil om at arrangørene hadde lagt ned tid på å skape en ramme rundt turneringen, med pargolf, minikonkurranser, kurs og spillerfest som en del av det de kalte «Oslo Open uken». Dette er noe TD Jon Henry Marthinsen også kan bekrefte.

Vi hadde som mål om å skape et arrangement som holder internasjonalt nivå, og basert på de gode tilbakemeldingene vi har fått ser det ut til at vi har fått til dette. Alle småkonkurranser rundt selve Norgescupen har vært med på å skape den rette stemningen også før turneringen, og med dedikerte og veldig hardtarbeidende frivillige er vi stolte over å ha levert nesten en hel uke med kvalitets diskgolf i Oslo.  – Jon Henry Marthinsen

Arrangørgruppen for Oslo Open har kommentert til frisbeegolf.no at de gjerne skulle ha sett mer engasjement og støtte fra Disksport Norge (DSN), spesielt etter at det har blitt bestemt at deler av det økonomiske grunnlaget skulle fjernes ved å redusere startfeltet. Norgescupen er eid av DSN og i teorien drevet av DSN, men det ser ut til at det også i år vil være et heller usynlig forbund.

I master forsvarte Stovner spiller Thomas Finborud sin tittel fra 2015, og var en av meget få som endte under par etter fire runder. I junior vant Knut Håland fra Langevågen igjen med overbevisende margin slik han gjorde i Skien, over 20 kast foran nestemann. I grandmaster vant Knut Hummelvoll, som dermed har to av to mulige seiere så langt i Norgescupen.

Neste Norgescup er i Trondheim i starten av juli, på den midlertidige banen rundt festningen.

Vinner i Open, Ståle Stai Hakstad, med TD Jon Henry Marthinsen
Skroll til toppen