Carlos Alberto Alvarez Rio – mester i alt


Carlos Rio er verdens eneste spiller som har NM-titler i alle frisbeesportens grener. Han har vunnet norgescuptitler i golf gjennom fire tiår, og har ellers en merittliste lang som vinteren. Rio er Norges desidert fremste frisbeespiller gjennom alle tider, og henger fortsatt med for å si det forsiktig – mannen er regjerende Norgesmester.

Fullt navn?
Carlos Alberto Alvarez Río
Klubb?
Pancake
Sivil status? Barn? Spiller dama di/mannen din?
Gift med Cecilie. To små: Benjamin 5 år og Daniel 4 år. Cecilie spiller ikke frisbee
Når begynte du å spille – og hvorfor?
Første kast i 1974 i Spania, kastet kameratens amerika-innkjøpte disk rett i en fontene og la opp umiddelbart etter en sådan talentløs og uhøflig opptreden. Comeback i 1978 i Molde. Seriøs trening fra 1982 med Christiania og Pancake i Oslo. Hovedårsaken til kastingen i ’78 var RoseBowl-video med Velasquez-brødrene i kjent fristiloppvisning. Liker generelt å se disken flyte gjennom luften.
Sportslige meritter?
Det har blitt mange gjennom årene. Mange tror sikkert jeg er en golfer, men jeg hadde en veldig lang karriere innenfor Ultimate og Overall før jeg «konverterte» til diskgolf. Kortversjonen er 2 VM, 2 EM og 1 US Open i discathon. EM-sølv fristil. EM-sølv golf. Totalt 8 VM/EM-medaljer.To kongepokaler i golf. 9 NM golf. 11 sammenlagte NC-seire. 72 NC-seire. 14 NM discathon. 4 NM Presisjon. 1 NM lengde. 11 NM DDC. 3 NM SCF.8 NM fristil. 8 sammenlagte overall-NM. Jeg tror det ble 11 NM i Ultimate med Pancake. Flere guts NM med Pancake. Så vidt jeg vet er jeg den eneste som er norgesmester i samtlige grener i sporten. Dette er noe jeg er barnslig opptatt av 😉
Hva har du i bagen?
Bagen er FULL av disker. Jeg nevner i fleng: Dart, TL, Nuke. Noen ganger kan en Buzz være med også.
Sportslige mål for årene framover?
At banene installerer rullator-parkering ved utkastene så jeg kan holde på med diskgolf lengst mulig
Favorittbane – hvilken?
Alle, jeg liker alle baner jeg spiller på. Ulike utfordringer, det er det jeg setter pris på. Skulle jeg valgt noen må det bli Järva (SDGO), begge i Beaminster (British Open), Indian Hammocks i Miami og Rock Hill (USDGC)
Hvordan trener du?
Målbevist, balansert både mengde- og kvalitetsmessig, mestringsorientert og pinlig strukturert.
Har du noen konkurransetips å dele?
Bli mer bevisst på hva som «virrer» rundt opp i hodet når dere konkurrerer. Det mentale er mye viktigere enn de fleste tror.
Største sportslige opptur?
Mange: første VM i Fort Collins i 87 og EM -tittel på hjemmebane samme år, sølv i EM i golf i 2003 (dobbelt norsk med Espen, forhåpentligvis ikke siste gang dette skjer for Norge), begge kongepokalene, særlig den siste etter come-back’en i 2010.
….og største nedtur?
Nedtur? Bare lærepenger på ulike nivå 🙂 Kanskje å ikke vinne NM i discathon det året jeg ble både europa- og verdensmester. Morsomt at jeg ikke ble best i Norge da, men da vant smarthet over kondisjon. Bra lærepenge som som sagt.
Mest minneverdig kast noensinne?
Siste putt i EM-finalen 2003. Det var en høyrisikoputt som betydde enten sølv eller bronse.
….og verste kast noensinne?
De velger jeg bevisst å glemme.
Noe å tilføye?
Som grenstyreleder i Disksport Norge håper jeg vi kan samles å om gjøre idretten vår større og mer profesjonelt i årene som kommer. At vi er positive, fremtidsrettet og klarer å dra i samme retning.

Vi anbefaler å lese noen av Carlos’ innlegg på bloggen til diskgolf kollektivet som blant annet tar for seg treningsfilosofi og forberedelser til konkurranser.

Skroll til toppen