Bokanmeldelse – The definitive guide to Disc Golf

En kort konklusjon for deg som ikke gidder å lese hele anmeldelsen må bli: «Alt du trenger å vite om disc golf finnes i denne boken.» Løp, evt. gå rolig mens du trener på x-step og kjøp.»

Bakgrunnen for boken

Forfatterne Menickelli og Pickens kommer fra svært så møblerte hjem. Her snakker vi flere forkortelser etter navnene (Ma,PhD mm), og jeg synes iallefall at dette gir boken et stort pluss.

Denne boken favner om absolutt alle aspektene ved sporten vår, det være seg det tekniske, det mentale, opprinnelsen til disc golf, det fysiske, reglement etc. etc. Nettopp derfor kunne boken fort blitt kjedelig om det ikke ble tatt opp på en vitenskapelig, men samtidig fortellende måte. Pickens har undervist i disc golf på universitetsnivå, og da lurer jeg på når skolene her til lands får disc golf på sin timeplan?

Det er ingen tvil om at dette er en bok forfatterne har lagt mye arbeid i. Den er rett og slett kjempelekker! Passe lang (190 sider), stor og god å holde i handa, flotte bilder og design. Boktittelen avslører en ganske så hårete ambisjon om at denne boken skal være den eneste disc golf-boken du trenger. Forfatterne skriver også i forordet at det er nettopp denne ambisjonen de hadde når de startet prosjektet. Og dette har de klart.

Hva inneholder boken?

Boken er delt i tre deler. Den starter kort og konkret med å forklare hva Disc Golf er for noe, og sammenligningen med vanlig golf, som de fleste kjenner til, gjør at dette er fort unnagjort. Første delen av boken omhandler sportens historie, samt regler og etikette på banen. Andre del tar for seg de mentale og fysiske sidene, og tredje delen går i dybden på bl.a. ulike teknikker. Det jeg likte best med boken var kanskje historien til sporten vår. For å snakke litt om meg selv så begynte jeg – helt tilfeldig – med disc golf i voksen alder, og jeg har egentlig aldri tenkt på hva som var opphavet til sporten. At det var noen amerikanere som drev og kastet paiformer til hverandre, (noe de faktisk holdt på med i flere tiår!), som skulle ende opp med den populære nerdeidretten som vi kjenner i dag, var veldig interessant lesing.

Det som også var nyttig å lese var kapittelet «The Dynamics of Disc Flight» om hvordan en disc flyr, og hvorfor den flyr akkurat sånn som den gjør. Jeg har liksom skjønt dette i praksis når jeg er på banen, men her tar forfatterne det helt ned på detaljnivå. Hvordan discene er oppbygd, hvilke krefter det er som virker inn på «flighten», plasttyper, vekt mm. Jeg var nok den som klaska hodet gjentatte ganger i pulten når læreren min forkynte Newtons lover om ditt og datt, men dette kapittelet var interessant å lese. Bra er det også at boken i kapittelet «Disc Golf Fitness» tar for seg både oppvarmingsøvelser og generelle styrkeøvelser. Praktiske eksempler med bilder og greier og enkle, effektive øvelser.I boken vil du også få svar på spørsmål du ikke ante du lurte på engang. Hvor mange discer er det vanlig å bære rundt på banen? Hvilken bag trenger du? Hvilke klær bør du ha på deg? Hvorfor er det lurt å gå med knehøye sokker? Og er det egentlig så lurt å drive med sandaler??

Noe for deg?

Denne boken er for alle, enten du er nybegynner eller proff. Forfatterne har brukt et språk som er informativt og konkret. De føler aldri trang til å bli flåsete og påtrengende humoristisk for å holde leseren interessert, og dette er nok også en viktig årsak til bokens suksess.

Du kan lese den fra perm til perm, eller bruke den som oppslagsverk når du f.eks. har glemt forskjellen på «Loft putt» og «Jump putt».

Anbefales!

The Definitive Guide to Disc Golf

  • Forfattere: Justin Menickelli og Ryan Pickens
  • Paperback: 192 sider
  • Publisert: 1. april, 2016
  • Forlag: Triumph Books
  • Språk: Engelsk
  • ISBN-10: 1629372048
  • ISBN-13: 978-1629372044
Skroll til toppen