Bodø kaller

Neste stopp i Norgescupen er Bodø Open denne helgen. Frisbeegolf.no gir deg alt du trenger å vite om landets nordligste norgescupturnering.

Turneringen

Bodø Open er den nyeste og nordligste av landets norgescupturneringer – årets turnering blir den andre i Bodø gjennom historien. Det betyr også at det bare er en tidligere vinner av åpen klasse – Espen Møkkelgjerd. Han vant klart i fjor i en turnering han dominerte fra første til siste kast.

Banene

Bodø Open er den eneste turneringa i norgescupen der man busses fra bane til bane – denne turneringa spilles nemlig på to baner – og de er vidt forskjellige: Den ene av banene, Rensåsen, ligger i en park og alle hulla er under 100 meter. Her er det korte og tekniske hull, og ser man på resultatene fra i fjor skiller ikke denne banen så veldig mye mellom spillerne. Beste runde i fjor blant toppspillerne var Daniel Myrrusten sin runde på 21 kast (!), mens de andre finalistene lå på mellom 22 og 25 kast her.  Vi slår derfor fast at Bodø Open blir avgjort på Bratten – som er den andre banen som skal spilles. Det var her Espen Møkkelgjerd i fjor destruerte resten av feltet og skaffet seg en tidlig ledelse som han beholdt gjennom hele turneringen. Møkkelgjerd hadde sin beste runde her på 23 kast (!) – det var hele 9 kast bedre enn Anders Haugen som ble nummer to i fjor hadde på sin beste Bratten-runde. Ser man på resultatene på Bratten er det også voldsomme svingninger: for eksempel hadde treer Thomas Finborud også en 23-runde på Bratten – men runden før denne spilte han på 40 kast på samme banen…

Banekart

Favorittene

Espen Møkkelgjerd er alltid den naturlige favoritten når han stiller opp på noe her i kongeriket. Så også denne gang. Imidlertid har vi liten tro på at han knuser alle denne gangen – men vi tror han vinner. I Sula slet han noe med ryggen, men er den noenlunde i orden tror vi hr. Møkkelgjerd drar dette i land. Open-feltet er ikke så stort i Bodø, 23 stk,– men mange av landets beste spillere er med. Av disse ser vi på Andre Johnsen og Ståle Stai Hakstad som nesten like store favoritter som Møkkelgjerd. Johnsen ble nummer fire i Oslo Open med Hakstad på 6.plass – og i Sula slo Hakstad til med sin beste prestasjon noensinne og fikk en uhyre sterk 3.plass – delt med Espen Møkkelgjerd. Kan dette bli Hakstads store weekend?

Outsiderne

Det er tre-fire outsidere. Fremst av disse er kanskje fjorårskometen Anders Nødland Danielsen som ville vært en favoritt dersom 2011-formen hadde vært intakt. Men i år har Danielsen hatt det tyngre. Ingen bokførte finaleplasser i år og med femteplassen fra Bergen som årsbeste. Løsner det for fullt for Anders nå? Anders Haugen må også regnes med: han har i år variert litt mye fra runde til runde, men får han spillet til å henge sammen kan han selvsagt vinne. Det kan også Daniel Myrrusten – selv om han har vært ganske langt i fra toppen etter sjokkseieren i Bergen i april. Den siste utfordreren er Andreas Askeland – han har enormt potensiale og vant som vi husker under vindfulle forhold i Trondheim i mai.

De andre klassene

Dameklassen vinnes av Sigrid B. Sandum – det hersker det ingen tvil om. Masterklassen blir en kamp mellom Hassimuss og Rune Kvåvik, mens Ansgar Sivertsen og del Moral får kamp av Terje Rørmark i grandmaster – men vi regner med at hr. Sivertsen hanker inn denne triumfen. Viderekommen og nybegynner, samt junior/yngre junior har vi ingen formening om.

Vi satser på en flott turnering i Bodø – turneringen kan du følge på frisbeegolf.nos twitter-feed på forsiden og her: http://www.frisbeegolf.no/?page_id=2929

Resultater vil underveis dukke opp på Forbundets Resultatside og PDGA

Skroll til toppen