Bergen neste

Norgescupsirkuset suser videre. Neste stopp er Flaktveit utenfor Bergen.

Banen og arrangøren
Flaktveit debuterte som norgescuparrangør i 2018, noe de gjorde med bravur. Den relativt ferske klubben leverte et meget sterkt arrangement på sin nye bane, og vi kan nok forvente samme kvalitet også denne gang. Og igjen er det Håvard G. Frøysasom er TD – så da skal det være i de aller beste hender. 
– Det blir mye av det samme også i år. Banen er nesten den samme og det er en bra gjeng med lokale ildsjeler som er med. Banen var ganske ny i fjor, nå er det gjort et par små justeringer og den har satt seg mer og ser bedre ut, sier Frøysa. 
– Hva konkret er endringene på banen?
– Det er først og fremst to ting: den første OB-øya i skogen har fått en «safe-sone», og par 4-hullet, hull 7, har blitt rundt 50 meter forlenget og er nå over 200 meter langt, sier Frøysa.

Caddybok finner du her: 
https://discgolfmetrix.com/manual/22305_Caddybok.pdf

Favoritter og outsidere
Sesongen er nå smått i gang, og det er spesielt en spiller vi (igjen) vil peke på som mannen som må beseires om det skal bli triumf: Håkon Kveseth.Han har allerede 10 runder på over 1000 i rating i år og er nok snart den høyest rangerte spillere i Norge noensinne – og kommer rett fra Kokkedal Open der han leverte 1040-ratet golf og vant i klar stil vant foran Knut Valen Håland. Øyvind Jarnes er selvsagt også en mann å se opp for, i tillegg til de vanlige: Henrik Abell Larsen, Anders Haugen og Sindre Roar Fosse. Så MÅ vi nesten ta med fjorårstoer Andre Johnsen som sesongdebuterer, men nok mangler grunnlag, samt at vi aldri kan utelukke ringreven Espen Møkkelgjerd så lenge han har plastikk mellom henda. 

Olav Breisteinog Erlend Johnsen er lokale spillere som vi også forventer å se oppe på listene, sistnevnte fikk opp en monsterrunde på denne banen i fjor. Men vi peker altså igjen på Kveseth som den aller største favoritten – så får vi se om tipperedaksjonen treffer blink denne gangen. 

De andre klassene
Katarina Staalesen vinner denne. Mer er det ikke å si. Men damefeltet er lite i år, kun på fire spillere. Vi antar at Hanna Hugossonblir nærmeste utfordrer, men så var det denne Lydie Hellgren da – kan hun hente ut nok en seier? Ina Årbogen kompletterer kvinnefeltet – vi tror hun må ta til takke med fjerdeplassen her. 

I masterklassen er det langt flere spillere – 14 denne gangen. Her tror vi det blir en kamp mellom Hammer Staalesen, hjemmehåpet Roar Gjøsæter og vinneren fra Øverås, Sivert. Vi holder Øverås som en knapp favoritt her, hans spillestil tror vi kler denne banen veldig godt, så spørs det om han takler favorittstempelet! Og kan en mann som Jøran Gjelsten Lufall levere utenfor sin egen hjemmebane?

Knut Hummelvollvinner som han vil i grandmasterklassen? Her regner vi med at bergensduoen Moral/Soddano samt DJ Donsigmed sine eksklusive museumsdisker vil gi offiseren fra Hamar mest pes. I juniorklassen har vi rett og slett ikke peiling, det er tre juniorer med denne gangen, men vi kjenner ikke til noen. 

Live:
Lørdag braker det altså løs – du kan følge med live her: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=873666

Skroll til toppen