Andre Johnsen vant Arendal Open

IMG_0320_AndreSistePuttAndre Johnsen fra Skien vant årets første Norgescup, Arendal Open, som ble spilt lørdag og søndag. Espen Møkkelgjerd fra Stovner tok 2.plass, 2 kast bak Andre. Dameklassen ble vunnet av Lydie Hellgren, 4 kast foran Sigrid Vikan Sandum. Resultater: Resultater PDGAResultater DSN – Bilder

Banen i Arendal er på 27 hull og regnes for å være en av de tre vanskeligste banene i Norge. Det er trange fairwayer og mye skog og trær som straffer hardt hvis man ikke treffer helt på retningen. I tillegg har den to fryktede OB-øyer som man lett kan få mange ekstrakast på. Det var kun de 4 beste i Open som klarte å gå under par totalt på banen i løpet av turneringen.

I Open-klassen var det Andre Johnsen som ledet allerede fra første runde og han tok et stort forsprang (7 kast ledelse) med en knallsterk 2.runde på 49. Men på 3.runde fikk Andre både en dobbeltbogey og 4 bogeys og han fikk 2 straffekast for regnefeil. Dermed mister han plutselig hele ledelsen og lå et kast bak Espen før semifinalen. Både Semien og Finalen ble ganske spennende og toppet seg dramatisk på 3.siste hull (#24) hvor begge får dobbeltbogey når Espen ruller ut i vannet på driven og Andre sliter med en kurv som spytter 2 ganger og til slutt en retur som ruller helt ned bak kurven. Andre klarte å holde 2-3 kast ledelse stort sett hele finalen og sikret seieren med en flott birdie på siste hull.

Den store overraskelsen i Open var nykommeren Håkon Kveseth fra Hamar som er ukjent for de fleste men som lå på topp 3 i Open etter alle de tre første rundene. En litt dårlig semifinale førte ham til en 5-plass. Håkon er regjerende norgesmester i spydkast og kaster også utrolig langt med frisbee. Vi regner med å se mer til dette talentet på frisbeegolf-banen i framtiden.

Neste Norgescup er Oslo Open 23-25.mai som spilles på Stovner Discgolfpark

Skroll til toppen