Øystein Lund Carlsen – Rutinert traver


Øystein Lund Carlsen er en av de «gode gamle» spillerne som fremdeles holder koken og leverer sterke resultater på frisbeegolfbanene. Han vant også 2DC-turneringen på Ekeberg i helgen, som han også vant i fjor. I tillegg er han nok den eneste frisbee-utøveren i landet som har deltatt i Olympiske Leker! Vi har tatt en prat med Øystein…

Fullt navn?
Øystein Lund Carlsen
Klubb?
Bærum Frisbeeklubb
Sivil status? Barn? Spiller dama di/mannen din?
Gift og tre barn. Even (9 år) og Jonas (6 år) har allerede blant annet deltatt på onsdagsgolfer og viser både interesse og bra talent (synes jeg). Det er kult – håper de vil fortsette. Fruen synes nok imidlertid at det er helt greit at jeg har frisbeegolfen som min egen lille greie. Hun har vært tilskuer et par ganger og er fornøyd med det. Siste tilskuddet til familien, lille Tiril på ganske nøyaktig 1 mnd, drøyer det vel litt før kaster frisbee.
Når begynte du å spille ? og hvorfor?
Jeg spilte ultimate et par år i Vestre Bærum Frisbeeklubb (VBFK) på slutten av 80-tallet. VBFK var en stormakt i ultimate på den tiden og frisbeegrenen var ganske stor i Norge. De ble blant annet europamestere for lag! Jeg var ikke en del av dette laget, men spilte på juniorlaget sammen med en del kamerater i nabolaget (blant annet sammen med Stig Sodeland). Det var ikke veldig seriøst, men veldig moro. Etter hvert ble fokuset mitt på helt andre idretter før jeg i 98-99 tilfeldig testet frisbeegolf og ble bitt av basillen umiddelbart.
Sportslige meritter?
Jeg har foreløpig 2 Norgescupseire på merittlista. Ellers har jeg noen hederlige plasseringer i NCer og NMer. Jeg har også deltagelse i OL på Lillehammer på merittlisten, men det var i en helt annen idrettsgren og veeeldig lenge siden.
Hva har du i bagen?
Jeg har antageligvis den mest slitte baggen i hele Norgescupsirkuset – så det er litt begrenset hva jeg får med meg. Vurderer å investere i ny bag neste år. Når det gjelder innholdet så har jeg brukt mye surge, nuke, aviar og roc i år. Klarer heller ikke å gi slipp på den gode gamle teebirden. Har tidligere vært veldig glad i stabile disker – men har etterhvert også fått sansen for litt mer understabile disker. Kjøpte blant annet en sidewinder rett før Hamar som gikk rett inn i baggen med stor suksess. Blir nok mer av den typen disker til neste år.
Sportslige mål for årene framover?
Som hvert år er det store målet å vinne NM og få kongepokalen på peishylla. En seier i et NorgesCupstevne er heller ikke å forakte. Ellers har jeg veldig lyst til å reise litt ut av landet for å konkurrere, men det kan nok bli litt vrient med små barn i huset. Et mål er også å spille meg opp til en firesifret rating.
Favorittbane ? hvilken?
Jeg trives godt på de fleste baner i Norge. Liker også godt at en del av banene begynner å bli litt mer taktisk krevende med høyere par. Med det som bakgrunn kan jeg vel si at Sula er min favorittbane for øyeblikket.
Hvordan trener du?
Jeg er nok ikke av de som trener mest med frisbee, men jeg driver mye annen fysisk trening. Når jeg trener frisbee blir det mye kasting på fotballbaner eller lignende åpne plasser og relativt lite spill på bane. Da får jeg mange kast på kort tid som er viktig for meg (og fruen). Det må sies at jeg bor et lite stykke unna nærmeste bane. Skulle gjerne fått mer spill på bane også. Har selvfølgelig en portabel kurv i hagen som jeg putter jevnlig på.
Har du noen konkurransetips å dele?
Jeg tror det er viktig å fokusere på hva man ønsker å gjøre med et kast og ikke fokusere på alt som kan gå galt. Tror en del går i den fellen. Senk skuldrene og gjør akkurat sånn du har gjort 1000 ganger på trening.
Største sportslige opptur?
Vanskelig å si hva som er den største oppturen. Vil nok si seieren i Tønsberg i 2007. Da var det god deltagelse og spenning helt til siste kast. Avsluttet så vidt jeg husker med birdie på siste hull (mot ishallen). Det var også moro å komme i førstepulja etter førsterunden i mitt første stevne utenfor Norge (EM 2005). Den runden gikk imidlertid rett i dass – 18 kast dårligere enn førsterunden – så det ble ikke så veldig gøy likevel.
og største nedtur?
NM i Tønsberg for noen år siden hvor jeg øynet et håp om seier etter en god finale og satset alt på det siste og avgjørende øyhullet på grusbanen. Trodde disken skulle skippe fint inn på øya ved kurven, men den stoppet brått før streken og jeg måtte ta til takke med 3. plassen.
Mest minneverdig kast noensinne?
Vanskelig å si, men det er jo alltid moro å ta en ace i konkurranse. Og enda mer moro når acepotten er 2300 kr. Det skjedde på hull 11 på Ekeberg under en onsdagsgolf for en del år siden.
og verste kast noensinne?
Det verste kastet mitt endte rett i det nyopererte kneet til Jannis på Sula i fjor. Det var ingen god følelse. Det så ikke godt ut. Sorry!
Noe å tilføye?
Jeg gleder meg til en ny sesong med hele gjengen. Tren godt i høst og vinter alle sammen. Det skjer ellers ting på trenerkursfronten i forbundet – så følg med fremover dere som er interessert. Kanskje blir det noe allerede nå i høst/vinter.

Skroll til toppen