VM starter i dag

Knut Håland vs Josh Anton og Katharina Staalesen vs Evalina Salonen. I dag braker det løs i Peoria på tre monstere av noen baner. Og VM-festen varer helt til lørdag.Erik Hammer Staalesen, Knut Valen Håland og Katarina Staalesen representerer fedrelandet.

Tidenes VM
For et VM vi kommer til å få i Peoria. Aldri før har startfeltet vært så sterkt, aldri før har så mange nasjoner vært representert, og aldri før har VM-banene vært så vanskelige. Og aldri før har det vært så mye media som i VM-2019. Hele tre «MPO-top cards» blir filmet og kommer ut dagen etter på YouTube, samt at selveste «featurecardet» blir streamet live. I tillegg blir også FPO godt dekket. Arrangøren forventer rundt 4-5000 tilskuere, så er vi heldige får vi «Nokia-tilstander» også her i varme USA.

PS! Det blir ingen «live» fra Northwood Gold siden mobilsignalene er for dårlige – dermed sender arrangøren fra Sunset Hills ( FPO) de dagene MPO sin A-pool ( over 985 i rating) spiller her.

«The holy grale» of disc golf
ALLE toppspillerne i verden er tilstede, og amerikanerne selv omtaler VM som diskgolfens hellige gral. Dette er DET største man kan vinne som diskgolfspiller, og prestisjen er helt enorm. Paul Mc Beth er den store favoritten og den mest komplette spilleren i sirkuset, og holdes av omtrent alle som den største favoritten. Deretter kommer «røkla» som Ricky, Kevin Jones, Eagle, James Conrad osv. Ingen europeere nevnes i favorittsjiktet her – selv om en spiller som Lizotte har vunnet på Lake Eureka før – men nå skal vi også inn i skogen…

Komplett må man virkelig være for å vinne dette VM-et. Banene det spilles på i MPO er på mer åpne Lake Euruka ( par her er cirka 1015-ratet) med masse vann og OB ( ja, man må kaste over 100 meter her for å nå over på et par av vannhulla), mens Northwood Gold-banen er en skogsbane som regnes for å være kanskje DEN vanskeligste banen i verden. ( Par her er også rundt 1015-ratet). Her er par 5-hull som er helt klin kokos. Her lurer faktisk en bogey på hvert eneste hull, og man må mestre alle typer kast. Hadde disse to banene blitt spilt på i for eksempel en Norgescup hadde spillere slutta med diskgolf tvert – og på Euruka hadde halve bagen forsvunnet i vannet…

Snittlengden på banen som spilles i MPO er på like over 150 meter.

Spennende grupper for Knut og Katarina
Knut Valen Håland er i A-poolen, og starter dermed sitt VM på Lake Eureka. Mens Erik Hammer Staalesen er i B-poolen og starter på Northwood Gold. Så blir det en «svitsj» her etter en spilt runde på hver bane. Kun spillere med over 985 i rating er i A-poolen.

Knut Valen Håland har havnet i en ganske så spenstig gruppe: Avery Jenkins ( VM-vinner fra 2009) og en levende legende, som spiller sitt 21. strake VM nå, samt VM-toeren fra 2018, Josh Anton – som ALLTID gjør det godt i VM. Anton satt en periode i fengsel for bildrap (!) – men spilte VM også i 2011. Da ble han også nummer to. Det ble han også i 2010 og i 2009. Anton har dermed fire VM-sølv på sine fire siste VM-deltakelser – kan han virkelig klare sitt femte VM-sølv i 2019?

Katharina Staalesen har også havnet i fiiint selskap: finske Evalina Salonen er kjent for de fleste og regnes i medaljesjiktet. Det samme gjør Rebecka Cox. Det blir virkelig spennende å se hvordan våre egne kan gjøre det her. Den svære favoritten er Paige Pierce – hun er på alles lepper her.

Erik Hammer Staalesen er med » mest for moro» som han sier selv, og han har med sin rating på 942 kun 11 spillere med lavere rating bak seg. Knut er ratet som nr.98 i VM ( 997 i rating) mens Katarina har sju kvinner bak seg med sin rating på 881.

Vi kommer med daglige oppdateringer på frisbeegolf.no sin facebook-side og diskusjonsside, samt med litt VM-krydder, bilder og filmer.

PS! Vi lanserer estlenderen Albert Tamm som europas fremste håp – det blir spennende å se om vi får rett.

Heie Norge!

Live-score og resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/38709

VM-podcast her:
https://www.pdga.com/news/pdga-radio-episode-73-2019-pro-worlds-mega-preview

Hjemmesida til VM med all info her:
https://www.pdga.com/2019proworlds

Skroll til toppen