– Vil skape en internasjonal eliteturnering

Øverås frisbeegolfklubb ønsker å skape en internasjonal storturnering på Øverås i Møre og Romsdal.

– Ja, det er det ingen tvil om – det er dit vi skal. PCS-Open skal være en turnering utenom norgescuper og NM, rett og slett en norsk eliteturnering som skal tiltrekke seg de største navna i verden, men også de lokale og nasjonale, selve bredden, sier Lufall.

I utvikling
Gjengen på Øverås (Vestnes kommune) har de siste åra bygget opp en praktfull bane på Sivert Øverås sin private eiendom, og de tre siste åra har PCS-Open vært arrangert, med stadig utvikling. Det har ikke stått på ressursene. Bak seg har de ressurssterke og driftige medlemmer og et engasjert næringsliv, noe som har ført til anskaffelse av alskens utstyr og muligheter. Blant annet har de bygget verdens største kurv i korrekte dimensjoner.
– Næringslivet her lokalt står bak oss, og jeg har også bidratt litt. Vi er heldige som har slike folk med oss, det hadde ikke gått uten, sier Lufall.

Sjokkerende i 2019
Men det stopper ikke her. Visjonene er store. I følge Lufall skal kvaliteten på hele turneringa opp mange hakk i åra som kommer. Bankett, showet rundt, filming, live-streaming, bane og prispenger. I år var førstepremien på kroner 15000 og andrepremien på 6000 kroner. Det høyeste i Norge noensinne.
– I løpet av fem år skal førstepremien opp betraktelig. Det er planen. Vi skal ha en tittel som henger sinnsykt høyt å vinne, og være blant de viktigste titlene i diskgolf – men vi skal også ha en bankett som høres helt over ”dammen”. Og jeg kan allerede nå love at ”showet” rundt turneringa i 2019 vil få en kraftig oppdatering, det samme med banen og prispengene. Jeg kan nesten si at det vi har på gang til PCS-open 2019 vil være sjokkerende, sier Lufall.

Banketten er viktig
En av de viktigste tinga bak denne ”annerledesturneringa” på Øverås er det sosiale. Der en bankett i den absolutte verdensklasse avslutter kalaset.
– Da vi starte med diskgolf for noen år siden la vi merke til at alle dro hvert til sitt etter en turnering. Slik vil vi ikke ha det. På Øverås er det helstekt gris og mat og drikke i overflod, musikk, masse premier og forskjellige konkurranser. I år hadde vi en 43-tommer-TV som premie på den ene puttekonkurransen. Også har vi en helt spesiell puttekonkurranse fra en rodeookse lørdag kveld, og det vil ikke bli noe mindre” show” neste år, lover Lufall.

Stampfer vant tett duell
Årets PCS-Open ble vunnet av tyskeren Dominik Stampfer etter en tett og spennende duell med Knut Valen Håland. Disse to la resten av feltet godt bak seg – og spesielt i den andre runden stakk kamphanene i fra med golf av verdensklasse. Stampfer med en runde ratet til 1043, mens Valen Håland klinket til med en 1050-runde. Den tidligere verdensmesteren og fjorårsvinneren Avery Jenkins ble nummer tre – fire kast bak andreplassen. Håkon Kveseth ble nummer fire, Øyvind Jarnes nummer fem, mens Ståle Stai Hakstad, Jostein Håland og Sølve Andre Hatlen/Espen Møkkelgjerd endte på de neste plassene.

– En unik turnering
–This was without any doubt one of the best Disc Golf Weekends ever. On top of that I was able to bring home the win of the PCS Open 2018!
Øverås DiscGolfPark and the tournament itself is something you shall put on your bucket list. The amount of work, energy and love these guys put in this course and the tournament is truly unique!
I met sooo many great people from Norway, you guys rock. 🇳🇴🕺🏼
Thanks to everyone making this trip possible, I can’t wait to come back to this special country!!
Shoutout to Discmania providing me with some PD2s to handle those strong winds, sier Stampfer på sin egen facebookside.

Jenkins full av lovord
– Thank you to Sivert, Jøran, Brage, Thomas and Frode for another amazing PCS Open, an event that continues to get better and better every year! I’m thoroughly impressed with the incredible progress of the course, event and I must say that this tournament has one of the best post tournament celebrations at any Disc Golf event that I’ve ever been to! 🍾

You guys are truly creating something special that many more players throughout Europe need to experience next season!

I really appreciate your kindness and generosity for allowing me to be a part of this very special tournament!

Long live the PCS Open! 🏆

Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/36685

Skroll til toppen