Siste stopp Selbu

Norgescupen avgjøres i Selbu i Trøndelag denne helga.

Selbu er kanskje mest kjent for sine Selbuvotter – men denne helgen er det diskgolf det handler om. Det er nemlig klart for årets siste norgescup. Arrangør er Trondheim frisbeeklubb og banen ligger på Årsøya, som er er som navnet tilsier – en øy. Og her ligger altså den ferske banen som for anledningen er utvidet til 18 hull, om vi ikke tar helt feil.

Banen er paddeflat, men det betyr ikke at den er kjedelig og enkel. Tvert i mot. Banen har en relativt lang snittlengde, er presset av mye OB og har en del strategisk plasserte mandoer. I tillegg til flere virkelig lange par 3-hull ( type 160 flate meter) . I sum er dette en bane som er blant de mest utfordrende man vil møte i årets norgescup-sesong. Så ikke forvent minus 10-runder her – det er nesten ikke mulig. Her vil vinnerscoren i åpen klasse ligge på rundt 15-18 minus etter ferdigspilt turnering. Om ikke noe mindre. 

Øyvind Jarnes vinner trolig årets norgescup sammelangt.
Jarnes henter «sammenlagtbøtta»?
I kampen om norgescuptrofeet i de ulike klassene er mye avgjort. I åpen klasse så vi frem til en kamp mellom Håkon Kveseth og Øyvind Jarnes, men førstnevnte har meldt avbud på grunn av jobb. Dermed tyder alt på at Jarnes drar dette trofeet hjem.
– Det er store muligheter for at norgescuptrofeet forblir på Sula. Så denne pokalen skal ikke ut av kommunen. Knut Håland vant i fjor, og jeg må bli bedre enn nummer fem her i Selbu for å vinne årets norgescup. Og normalt sett skal dette gå greit, selv om jeg omtrent kommer rett fra sjøen, sier Jarnes. 

Vi tror Jarnes fikser denne biffen. Han blir også blant de naturlige favorittene, sammen med nettopp Knut Håland og Ståle Hakstad, med Sindre Roar Fosse som denne trioens fremste utfordrer. Vi slenger også på Tom Erik Kristiansen som viste glitrende form sist helg som en outsider her. Andre enn disse spillerne kan vi ikke se kan dra i land en triumf her. Vi tror dette blir et oppgjør mellom Jarnes, Hakstad og Håland.

De andre klassene
Masterklassen er avgjort. Her er det Sivert Øveraas som vinner. Det er allerede sikkert. I dameklassen er det imidlertid langt mer spennende. Her vinner enten Katarina Staalesen eller Anniken Steen . Vinner Steen vinner hun også vinnercupen. Her blir det en skikkelig batalje om seieren!

I juniorklassen ser det ut til at Morten Kristiansen drar hjem seieren. Han er nok den fremste favoritten i Selbu, og vinner han vinner han også årets norgescup.

Knut Hummelvoll eller Thomas Dj Donsig? Det er spørsmålet i grandmasterklassen. Førstnevnte har et godt grep om seieren her med sine tre seire ( fire tellende), men Donsig halser ikke langt bak. Og Hummelvoll MÅ ikke sove i timen her – da kan fort Donsig knipe seieren sammenlagt. Men etter alle solemerker drar Hummelvoll denne i land .

Dun kan følge årets siste turnering «live» her: https://discgolfmetrix.com/873680
Skroll til toppen