«Rekordmange søkere til NC og NM»

Søknadsperioden for Norgescup og NM for 2018 er over, og det har kommet flere spennende søkere. Disksport Norge kan informere om at det har kommet inn 10 søknader, og det er både nye og gamle potensielle arrangører.

Etter en utsettelse av annonsering og en ekstra innsats for å få en fullstendig Norgescup, har det kommet inn rekordmange søknader om arrangering, i følge styret i Disksport Norge. På listen av søkere finner man både de vanlige forventende arrangørene, noen som har vært fraværende og ikke minst flere nye søkere til NC.

– Vi har fått inn totalt 10 søknader på NC, en på NM individuelt og en på pargolf-NM. Det er svært gledelig å se flere nye søkere i tillegg til noen gamle travere, og arrangementene i Norge holder høy kvalitet og vi har stor tro på neste års sesong. Dette sier leder i styret for Disksport Norge, Ingar Ballo, på epost til Frisbeegolf Norge.

Av søkerne finner man Flaktveit frisbeegolfklubb (Bergen), Trondheim Frisbeeklubb, Stovner Frisbeeklubb og Sukkevann Frisbeeklubb samt Langevåg IL, i tillegg til IL Hjelset Fram (Molde) VTI Diskgolf (Volda) og Sandnes Disc Golf Klubb. Noen av disse har søkt om flere arrangementer, og redaksjonen kjent er det kun Stovner Frisbeeklubb (i samarbeid med Muselunden Frisbeeklubb og Ekeberg Sendeplateklubb) som har søkt om NM i Diskgolf, mens Langevåg IL har søkt om pargolf-NM på Gålå.

– Prosessen videre er en innstilling fra oss som kvalitetssikres/inhabilitetsikres av en midlertidig golfkomitè, og vi forventer at klubbene som har søkt følger kriteriene som ligger i bunn og at de selv ønsker å gjennomføre flotte, gode og robuste arrangementer for både deltagere, frivillige og publikum, fortsetter Ballo i sin epost.

Han presiserer også at Disksport Norge mener Norge trenger sin egen terminliste uavhengig av de to Eurotourene, som annonserte sine egne turneringer tidligere denne uken. Der skal blant annet Langevåg IL Diskgolf arrangere Sula Open, en A-tier EuroProTour i slutten av juni, nærmere bestemt St.Hans-helgen.

– Helt siden stiftelsesmøtet har vi hatt to mål for klubben; å sette Rogaland på kartet innen frisbeegolf, og å lage en bane som var verdig for å holde en NC. Ambisjoner er noe denne klubben ikke mangler, og vi har jobbet knallhardt for å nå ha en bane vi mener er verdige for en NC, sier leder i Sandnes Disc Golf Klubb, Jarle Levin.
– Om vi er så heldige å blir utvalgt til NC, vil det åpne et hav av muligheter som vi ønsker å benytte oss av. Vi ønsker all den tilbakemeldingen vi kan få fra eliten i Norge om banen velkommen, og står med åpne armer for all feedback vi kan få, avslutter Levin til Frisbeegolf Norge.

Fastsettingen av terminlisten fra Disksport Norge er forventet før jul, trolig allerede kommende uke,  selv om Disksport Norge ikke kan fastsette en konkret dato for dette enda til Frisbeegolf Norge.

Skroll til toppen