Oslos beste klubb skal kåres

Muselunden Frisbeegolfklubb kaster hansken og inviterer til turnering 9. april 2011 på Ekeberg – før sesongen starter for alvor. Alle klubber i Norge er invitert men det er Oslos beste klubb som skal kåres. I praksis er det Frogner, Stovner, Ekeberg og Muselunden som kommer til å kjempe om tittelen «Oslos beste klubb 2011». Formen på turneringen er inspirert av Presidents Cup som tidligere har blitt spilt 4 ganger mellom Europa og USA. Det blir et lagspill som aldri før er arrangert i Norge hvor runde 2 + finalen blir «Matchplay» for å kåre en klubb som vinner. Her er det lagånden som gjelder og presset på spillerne blir en helt annen enn individuelle turneringer.

Arrangøren skriver følgende:

Oslo Presidents Cup

9.april 1940 invaderte tyskerne Norge. 71 år senere invaderes Ekeberg av ivrige frisbeegolfere som skal kjempe for klubbens ære.

Muselunden frisbeeklubb inviterer med dette til deltagelse i Oslo Presidents Cup 2011.Oslos beste klubb skal kåres og vi ber dere stille med flest mulig spillere i tillegg til deres beste spillere som skal forsvare klubbens ære i matchplayfinale. Det er ingen tak på hvor mange spillere hver klubb kan stille med, men i finalen så vil kun de fem beste kasterne fra hver klubb spille.

På forhånd så må styret i hver klubb rangere fire spillere fra nr. 1 til nr. 4. Nr. 4 må være en jente. Spiller Nr. 5 er den spilleren som gjør det best i den første individuelle strokeplayrunden (wildcardspiller). I finalen som går over ni hull så vil disse bli trukket ut til å gå mot spillere fra andre klubber med tilsvarende rangering. Hvis klubbantallet som er påmeldt er et oddetall så går tre av wildcardspillerne i en gruppe under finalen. Alle spillerne er med på de to første rundene så her lønner det seg for klubbene å stille med så mange som mulig. Klubbens styre må maile oversikt over hvilke toppspillere som vil stille til turneringen (post@muselunden.no). For de resterende spillerne som vil være med så vil det komme mulighet for å melde seg på til turneringen via http://www.muselunden.no 1. januar.

Turneringen finner sted på Ekeberg lørdag 09.04.2011. Oppmøte er kl 09.30 og avkast er klokken 10.00.

Format:

– Individuell strokeplay konkurranse. Resultatet etter denne runden bestemmer parene i første matchplay runde. Vinneren får 15 poeng, andreplassen 14 poeng osv. Det vil også bli utdelt ett halvt poeng for hver birdie hver enkelt spiller får

– Matchplay runde. Parene blir matchet etter resultatet fra den individuelle runden. Fem poeng deles ut for hver kamp som blir vunnet. Hvis det er likt etter 18 hull så får hver spiller to poeng.

– Finale. Det spilles matchplay på ni hull og klubben stiller med sine fem beste spillere. Fire av dem er allerede trukket ut av klubbens styre mens den femte spilleren er den som har gjort det best i den individuelle runden. Motstanderen trekkes utifra tidligere nevnt rangering. I finalen så får man 20 poeng for hver match som blir vunnet. Vinnerklubben vil få den store ære og rettigheten til å kalle seg Oslos beste klubb.

Det er selvfølgelig mulighet for andre klubber utenfor Oslo å melde seg på. Dere er naturlig nok ikke med på kåringen av Oslos beste klubb, men hva er vel bedre enn å ta seg en tur til Oslo for å vise Oslo folket at deres klubb er den beste.

Målet med turneringen er å samle Osloklubbene til en uformell konkurranse før sesongstart og kåre Oslos beste klubb. Vi håper dette vil bli en årlig turnering og at alle klubber vil bidra til å gjennomføre arrangementet. Tanken er også at hovedansvaret for å arrangere turneringen vil gå på rundgang hos klubbene.

Dagen avsluttet med en liten/stor fest. Et kvart poeng vil bli utdelt.

Oslo Presidents Cup på Facebook

Oslo Presidents Cup på muselunden.no

Skroll til toppen