Oppsummering fra Copenhagen Open 2016

CO2016_logoDet var 8 norske spillere med i Eurotour #2 Copenhagen Open 2016 i helgen, som var den første store turneringen for flere av nordmennene. Den beste av de norske var Espen Møkkelgjerd fra Stovner som kom på en 17.plass i Open. Men mest imponerende var nok innsatsen til Kasper Skovly som endte på en sterk andreplass i Junior-klassen.

Copenhagen Open arrangeres for tiende året på rad, i Valbyparken i København. Dette ble markert med utviding av banen til 21 som skulle spilles to ganger per dag, noe som sørget for lange og tunge dager. Norge hadde 8 representanter med i konkurransen, etter at Ron Kaspersen fra Bodø kvalifiserte seg til turneringen gjennom kvalifiseringsturnering på fredag.

Den beste norske plasseringen kom fra Kasper Skovly fra Hamar Frisbeeklubb som endte på en andreplass i Junior-klassen bak finske Mikael Hakala.

Personlig så er jeg ikke overrasket over min egen prestasjon, da jeg visste at jeg var veldig godt forberedt til Copenhagen Open. Det er et ordtak som sier «The separation is in the preparation». Det føler jeg oppsummerer turneringen godt for min del. Som sagt tidligere så hadde jeg som mål å vinne, men med nye motstandere så er jeg godt fornøyd med 2.plass. Jeg er veldig fornøyd med alle delene av gamet mitt egentlig, kanskje litt misfornøyd med noen putter her og der, men det var ingen krise. Det som overrasket meg var nervene. Vanligvis har jeg hatt nerver på første kastet osv., men ikke denne helgen. Jeg har aldri opplevd en bedre turnering mentalt, noe som er veldig gøy. Takk til Team Innova Norge for en flott tur, og alle andre som har heiet på meg. Nå gleder jeg meg til Kristiansand!

Kasper Skovly

Kasper spilte gjennomsnittelig 23 rating-poeng bedre pr runde ifht sin egen rating.

En annen som spilte veldig bra var Lydie Hellgren fra Kristiansand som tok en 7.plass i dame-klassen med gjennomsnittelig 25 rating-poeng høyere enn sin egen rating.

Av alle de norske spillerne var det likevel Norges stjernespiller Espen Møkkelgjerd som spilte aller best i København med 213 kast, 6 kast under banens par, noe som ga en 17.plass i Open-klassen.

ResultatAnalyseCopenhagen2016

Av resultat-analysen kan vi se at de norske spillerne i snitt gikk 0,42 rating-poeng bedre enn sin egen rating noe som tyder på at vi som nasjon har gjort en helt gjennomsnittelig god innsats i turneringen i forhold til resten av feltet. Det var 2.runden som var absolutt best sett med norske øyne.

For full score, se PDGA sine hjemmesider.

Under turneringen har vi fått videoer med oppsummeringer fra flere av de norske spillerne og vi retter en stor takk for dette bidraget til alle involverte!

CopenhagenDisc2016

Skroll til toppen