Ny frisbeeklubb i Narvik – Norges nordligste klubb


Frisbeegolf er en sport i rask vekst og det dukker stadig opp nye baner, nye klubber og nye spillere. Sporten brer seg også lengre og lengre nord i landet, senest i Bodø hvor det allerede har kommet opp flere frisbeegolfbaner. Nå har sporten bredt seg enda lenger nord, helt til Narvik. For noen få dager siden ble Narvik Frisbeeklubb stiftet og vi har snakket med ildsjelen Einar Aronsen som har satt i gang det hele.

Midnattsol

Narvik Frisbeeklubb blir den nordligste klubben i Norge og som i bodø har de midnattssol på sommeren. I Narvik varer midnattsola fra ca 26.mai til 16.juli. Da kan man altså spille frisbeegolf hele døgnet 🙂 Klubben har ambisjoner om å arrangere en Midnattssolcup i 2012.

Klubben formelt stiftet

Stiftelsemøtet var 12. april 2011. De har bestilt en skillshotkurv fra SuneSport, og så snart det er litt mindre regn og slaps skal de starte med ukesgolf. Mesteparten av aktiviteten i klubben blir golf, men de vil prøve å spille litt ultimate også. Det skal kalles inn til årsmøte i april/mai, hvor et mer formelt styre vil bli satt, dag for ukesgolf bestemt og medlemsavgift på 10 kroner/år innført (hittil har det vært gratis). Klubben er under registrering i Nordland Idrettskrets og Brønnøysundregisteret. Lokalavisen «Fremover» kommer til å bli invitert til første trening, bygging av bane og innviing av bane.

Klubben har foreløpig ingen egen nettside men finnes på facebook her:
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_213730918653613

Oppstart og rekrutering

Einar (t.v.) og Kristian under NM i Arendal 2010 foto:Ewa Bergquist

Her forklarer Einar Aronsen hvordan det hele startet:
– Klubben ble startet på initiativ av meg og John Andre Vegge fra Kristiansand. Jeg har stått for det meste administrative arbeidet, mens John Andre har spredt ordet på høyskolen i Narvik og stått for mesteparten av vervingen. Det er mange i Narvik som uttrykker interesse for sporten når vi forteller om det. Burde være gode muligheter for rekruttering! Klubben har 21 medlemmer så langt, selv om første trening fortsatt ikke har funnet sted. Medlemmene i klubben er fra 16 til 35 år, og teller 8 kvinner og 13 menn, hittil. De fleste er i høyskolealder. Jeg kjente egentlig ingen av medlemmene før jeg flyttet til Narvik i februar. Et unntak er Kristian Fjågesund, som riktignok bor i Tønsberg, men var her i mars på besøk. Han og jeg har designet banen, altså planlagt utkast, kurver, OB og mandatories. Jeg og Kristian Fjågesund spilte i nybegynnerklassen i NM i fjor. Det er en mulighet for at vi også vil delta på Bodø Open i Juli.

Planlegger 18-hullsbane

– Vi har en helt klar ambisjon om å bygge en 18-hullsbane på det som kalles Jaklamyra i Narvik sentrum. Søknad om støtte til hele prosjektet er nettopp levert Narvik kommune (100.000 kroner), og vi er i dialog med Disksport Norge og Narvik Idrettsråd angående andre finansieringsmuligheter. Hvis vi får støtte vil banen bli bygget i sommer, kanskje i tide til NC i Bodø, slik at det blir mulig å avlegge besøk her ifbm med det.

Vi takker Einar Aronsen for all informasjon og ønsker lykke til videre med klubben og banen.

Skroll til toppen