Nå skal norgescupen avgjøres

Eydehavns aller dypeste skoger er åstedet for sesongavslutningen 2020.

Banen og arrangøren
Banen i Eydehavn er en av klassikerne i Norge. En vaskekte skogsbane med en rekke hull vi må kunne kalle for legendariske. I flere år var NM et naturlig stoppested nettopp her i Arendal, og den siste nasjonale konkurransen ble arrangert våren 2016. Da med Andre Johnsen som vinner. Du kan faktisk se Jeinekameratenes finalefilm fra denne konkurransen akkurat her:https://www.facebook.com/watch/?v=579225412243977&extid=c0BjckSBYa9WHYtn

I 2020 er det ikke NM, men norgescupfinale. Og sammenlagttrofeet vinner enten Øyvind Jarnes eller Knut Håland, med Peter Lunde som en sannsynlig nummer tre.

Årets arrangement står Kristiansand-klubben Sukkevann for, og de skal ha stor honnør for at de blåser liv i dette arrangementet og i denne banen igjen, og så håper vi at banen lever opp til dagens standarder. 

Klassiske kurver på et episk hull. Eydehavn-banen er både vakker og skummel.

Det er mindre rom å spille i på denne banen enn det som har vært tilfelle i de foregående store konkurransene denne sesongen.  At diskgolf er en presisjonsidrett får man demonstrert her. Havner du utenfor fairwayene er det trøbbel med en gang. Vi kan allerede nå slå fast at ingen spillere kommer seg gjennom denne banen uten noe rødt på scorekortet eller å havne i tildels store vansker en eller flere ganger. 

Banekartet kan du se her: https://discgolfmetrix.com/manual/20404_Tee-Skilt_2020_Sørlandet_Open_Prepress%20(1).pdf

Favorittene
Tre mann skiller seg ut: Øyvind Jarnes, Knut Håland og Peter Lunde. Identisk med vinnerne av de tidligere nasjonale konkurransene i år, og også identisk med PDGA-ratingen. Lunde vant den første på Sula, Håland den andre i NM på Klæbu, Jarnes den tredje på Stovner og Håland igjen i Selbu sist helg. Vi tror en av disse vinner også denne, men våger ikke å peke bastant på hvem av disse. Den som har dagen på «greenen» vil vinne, så jevngode er disse tre.

Outsidere har vi en rekke av – og kan vi få en «skrell» her? Den blir det i tilfelle Olav Breistein, Henrik Abell Larsen, Andreas Havnegjerde eller Sindre Jensen Fosse som vil stå for – og så er vi meget spente på å se meget dyktige Anders Nødland Danielsen i aksjon igjen. En av landets klart beste spillere om han setter de puttene han må. Får Nødland til dette vil han være med helt, helt der oppe.

De andre klassene
Det er duket for en rekke interessante oppgjør også i de resterende klassene – og vi tror alle er vidåpne. Skal Lydie Hellgren vinne er det akkurat på en bane som dette, der antall meter man kaster er underordnet presisjon. Hellgren satte alle til veggs på en skogsbane i Flaktveit i fjor. Vi mener likevel at Katarina Staalesen vinner denne, så er det åpent om tredjeplassen.

En annen Staalesen, Erik Hammer, har vi trua på i en stor og god masterklasse med hele 16 spillere. Men her er mange som kan vinne. Ronny Andersen liker seg i tett skog, Egil Sætren…vi kunne nevnt flere. 

Juniorklassen tror vi ( igjen) blir et oppgjør mellom Morten Kristansen og 2 x Øwre. Så blir det spennende å se purunge Herman Hinkel i aksjon, mens hans tid kommer nok først om noen sesonger. Grandmasterklassen er også interessant – vi tar en råsjanse og sier at Luis Garcia Del Moral vinner, og han hadde fått mest kamp av Terje Rørmark, men han spiller i åpen klasse denne gangen!

Live
Du kan følge dramaet via din mobiltelefon eller annen adekvat gjenstand fra og med lørdag morgen – linken finner du her: https://discgolfmetrix.com/1156471Skroll til toppen