Lunde vant da rekorder røyk på Sula

Vasset Open 2020 markerte startskuddet for den nasjonale sesongen i diskgolf. Og for noen prestasjoner vi fikk i toppen!

Jonas T. Hoff, Kristofer Hivju, Knut V. Håland og Peter Lunde med en «selfie» etter den fleste runden av årets første Norgescup i diskgolf.

At Ståle Stai Hakstad «kun» endte på 3.plass etter å ha snitta på 1033-ratet golf gjennom en hel turnering er noe helt, helt nytt i norsk sammenheng. Til sammenlikning vant Hakstad den første norgescupen i 2019 med et snitt på 1001, og Lundes meget sterke NM-seier i fjor endte på 1027.

De tre tidligere «ratingrekordene» før Vasset Open 2020 i en nasjonal turnering er slik etter hva vi har funnet ut: Peter Lunde med 1027 i snitt fra NM 2019, Knut V. Håland, 1026-snitt fra Selbu i 2019, samt Espen Møkkelgjerd med 1025 fra Oslo Open helt tilbake i år 2005.

Nå fikk vi altså hele pallen inn foran disse tidligere bestenoteringene – og det i årets første turnering!

Peter Lunde snitta nå på nesten 1045 i rating over tre runder – noe som rett og slett er verdensklasse og karrierebeste for Lunde, og også norsk rekord i en nasjonal turnering. Mer er det ikke å si. Lunde tok dermed sin første norgescupseier siden 2017, og det på territoriet til Øyvind Jarnes, som i sin lille tale etter «fighten» ikke kunne gjøre annet enn å si at av og til er ikke ens beste godt nok, unge Lunde var rett og slett ustoppelig denne helgen. Knut Håland var fjerdemann som kjempet om pallen – men etter en 10-er på hull 11 ( ja, 10 kast!) i finalerunden ble det med fjerdeplass. Disse fire var de eneste som spilte under banens par på tøffe Vasset Diskgolfpark.
Sindre Jensen Fosse ble nummer fem, 13 kast bak fjerdeplassen.

Kristofer Hivju var også med i det som var hans debut på den store diskgolfscenen – han endte nest sist av 63 spillere – men hans førsterunde ble filmet og kommer med Hivju selv som kommentator i løpet av denne sommeren. Også NRK var tilstede på en treningsrunde, og det er ventet reportasje om denne ganske snart.

Sterkt av Steen
I dameklassen tok Anniken Steen en ventet og suveren seier. Også Steen leverte til tider glimrende golf og snittet på 912. Spesielt hennes førsterunde var meget sterk. Masterklassen fikk et drama mellom Ronny Andersen og Knut Hummelvoll – etter 54 hull måtte det omspill til for å kåre en vinner. Hummelvoll ledet med fire kast før hull 17 i den siste runden, men tapte hele forspranget sitt på dette ene hullet…og så vant Andersen fra Skien like gjerne omspillet.

Juniorklassen viste seg også godt fram – her vant Evald Øwre, med lillebror Torjus på tredjeplass, og Morten Kristiansen på andreplass. Grandmaster vant Ove Halseth med grei margin.

Ace-konkurranse lørdag
Lørdag 4.juli ble markert med en acekonkurranse som William Breivik etter en lang kveld og mange forsøk gikk seirende ut av. Rundt 80 deltakere var med, og først på kast nummer 450 (?) kunne Breivik notere treff og dermed en småpen sum rett på konto.

Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/45689#MPO
Bilder her: https://pamfoto.smugmug.com/Sports/DiscGolf/2020-07-04-NM-DiscGolf/
Banekart her: https://www.frisbeegolf.no/wp-content/uploads/VassetOpen2020.pdf
Liten filmsnutt her: https://youtu.be/heBmbfQGCrgSkroll til toppen