Knut tok kongepokalen

Knut Valen Håland tok en overlegen NM-seier under helgens NM i diskgolf.

Knut Håland i midten, flankert av Håkon Kveseth (t.v) og Tommy Steingrimsen.

Kampen om kongepokalen
20-åringen fra Langevåg, som tok en andreplass i fjor, ledet fra første til siste kast, og vant til slutt med hele 8 kast, noe som er den største seiersmarginen i et NM siden kongepokalen kom i spill for åpen klasse i 2005. Inn i finalen hadde Håland en ledelse på 10 kast.

– Jeg spilte egentlig aldri bedre enn jeg måtte, og hadde nok mer inne, om det skulle vært nødvendig. Jeg jaget «birdier» på alle hull, bortsett fra på hull 4, men tok heller ingen unødvendige sjanser. Å vinne NM var det store målet mitt denne sesongen, sier Håland.

– Jeg vil også si at det var en stor glede å spille i et NM med så mange frivillige og så god organisering, sier den ferske norgesmesteren.


Håkon Kveseth, som tok en tredjeplass i fjorårets NM, var den eneste spilleren som holdt noenlunde følge. Han lå imidlertid 10 kast bak før finalerunden, tok inn to kast der, og spilte sammen med Tommy Steingrimsen den beste finalerunden. Sistnevnte kom susende opp fra «chase card» og knep den siste medaljeplassen med en bogeyfri runde, og snøt dermed tre ganger regjerende norgesmester Peter Lunde for den siste medaljeplassen. Jonas Tangen Hoff leverte en meget svak førsterunde, men klatret voldsom på listene på de siste 54 hulla, og spilte faktisk nest best av samtlige de siste tre rundene. Kasper Skovly tok 6.plassen.Da capo i dameklassen
I dameklassen var det de «tre store» favorittene som leverte. NM 2020 ble en kopi av NM 2019, bortsett fra at denne gangen ledet Lykke Lorentzen hele veien med bunnsolid og trygt spill, preget av svært få feil. Klar nummer to, fem kast bak, ble Anniken Steen, som hadde dobbelt så mange «birdies» som Lorentzen, men langt flere grove feil. Katarina Staalesen ble nummer tre, men denne plassen ble ikke klar før i de siste hulla i finalen, da tok hun igjen og gikk forbi Ingvild Lønvik. Staalesen og Lønvik var hhv 22 og 23 kast bak Lorentzen. 

Våre tall viser at nivået blant de to damene helt i teten var rekordbra i dette mesterskapet. Vinnerratingsnittet ble på 935 – kun Sigrid Sandums NM-seier fra 2011 er i nærheten av dette. Sandum var for øvrig NM-sjef i årets NM. 

De andre klassene
Grandmasterklassen var den eneste av alle NM-klassene som ikke fikk en soleklar vinner. Kun to kast skilte Knut Hummelvoll og Egil Sætren – i en klasse der spenningen levde helt inn. Lars Somby vant masterklassen i overlegen stil, og sin første NM-tittel, mens en rekordstor juniorklasse leverte på godt nivå med Morten Kristiansen som klar vinner.

– Et glimrende NM
Disksportkonsulent Erik Hammer Staalesen, som ble nummer tre i masterklassen delt med Espen Frisbee Møkkelgjerd, sier til frisbeegolf.no at dette norgesmesterskapet var kvalitet på alle fronter.
– Et glimrende arrangement med mange frivillige, stålkontroll av en rutinert arrangør, kiosk og andre fasiliteter som var helt i ypperste klasse.

Resultater her: https://discgolfmetrix.com/1169244
PDGA-resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/46381
Bilder her: https://www.facebook.com/Nmdiskgolf/

Skroll til toppen