– Jeg fant en frisbee og da var det gjort

Fokus. Kristofer Hivju med fullt fokus. Her på hull 2 på Vasset diskgolfpark.

Frisbeegolf.no blei med skuespiller Kristofer Hivju på Vasset diskgolfpark.


Skuespiller Kristofer Hivju har som så mange andre fått øynene opp for frisbeegolf. Sporten opplever en enorm medgang i disse dager. Vi ble med Hivju en runde på banen i Langevåg. 

Frisbeegolf. Over hele landet blomstrer idretten frisbeegolf eller diskgolf. Enkelte steder er det kø på banene. Kristofer Hivju, med kone fra Sula, spiller ofte diskgolf på banen i Langevåg. Men for Hivju starta det med en ganske alminnelig tur i parken på Ekeberg i Oslo for knappe to år siden. På bakken lå det en frisbee. Den fikk ikke ligge på bakken lenge, slike frisbeer skal opp i lufta. 

Lykken bruser i brystet
For skuespillerstjernen gir det å kaste en frisbee gjennom lufta innhold til livet.
– Jeg tok frisbeen opp, prøvde noen kast. Så spilte jeg med den frisbeen en runde på banen her oppe. Da var det gjort. Å se plastikken fly gjennom lufta… På et eneste kast kan du oppleve et helt liv. Disken flyr ut av hånden din som en fugl og du fryder deg. Så nærmer den seg et tre og du skriker i dødsangst. Men den flyr forbi treet; lettelse, håp og ny tro. Og når den nærmer seg kurven bruser lykken i brystet. Det har blitt noen tusen kast siden dette første, mimrer Hivju.

PS! Denne saken ble skrevet for Sunnmørsposten. Vil du lese resten av saken, og ikke bare dette utdraget, finner du den her – bak betalingsmur. https://www.smp.no/lokalsport/2020/05/07/Hivju-tok-sitt-første-kast-for-to-år-siden-–-nå-er-han-en-gjenganger-på-banen-i-Langevåg-21771820.ece

Skroll til toppen