Jarnes vant i Bergen

Øyvind Jarnes fra Langevåg IL tok hjem seieren på Flaktveit.

Petter Alfsen, Øyvind Jarnes og Sindre Skippervik.

Dette var Jarnes sin første turneringsseier siden Bodø Open i 2017, og han var i ledelsen gjennom hele turneringa.
– Den første runden var bunnsolid. I tillegg hadde jeg fin flyt og marginene på min side. Den andre runden starta veldig bra med fem strake birdies, mens det etter hvert blei en krig, og jeg «mista» putten. Men jeg fikk ikke min første bogey før langt ut i runde to, men den var til gjengjeld skikkelig, en skivebom uten sidestykke! Søndagen ble en kamp der det som var bra var skikkelig bra, men det var jammen også mye rot. Denne banen her har små marginer, med mye kortspill, trær og trange linjer, jeg brukte vel bare driver på fire av 18 hull, sa Jarnes.

Før det siste hullet ledet han bare med ett kast, men da Alfsen kastet OB valgte Jarnes en midrange for å trygge paret som da var nok.

Han vant tilslutt med to kast foran hjemmespiller Petter Alfsen, med Sindre Skippervik på en solid tredjeplass.

PS! Helgen ble på mange måter komplett for Jarnes som sammen med klubbkamerat Knut Håland også vant den mer uformelle pargolfen fredag – og med den prestasjonen faktisk vant en laks! Knut Håland fikk også turneringas eneste «ACE» – og ble belønnet med premier for rundt 15000 kroner fra turneringssponsor Porsche. 

Evigunge Lydie
Så hadde da «den gamle damen» nok en seier innabords. Når skal de andre damene klare å slenge grandmasteren ned fra tronen? Dette var Lydies 64.turneringsseier (!) om vi ikke tar helt feil, og hun forsvarte dermed seieren fra i fjor. Hun vant til slutt med tre kast foran Hanna Hugosson med Katarina Staalesen og Anniken Steen på delt tredjeplass. Vi kan ikke annet enn å si oss mektig imponert av Lydie Hellgren som virker å kunne holde på til hun blir 60 – minst!

Juniorklassen ble vunnet av Henrik Østebø – bare kastet foran Petter Tennebø med historiens yngste norgescupdeltaker, 10-åringen (!?) Herman Bentzen Hinkel på tredjeplass. Sistnevte for øvrig sønn av Mats Bentzen og kanskje mer kjente Unni Nyhamar Hinkel, som var norsk landslagsspiller i håndball, med 50 kamper med flagget på brystet og et VM-sølv. 

Grandmaster vant Knut Hummelvoll foran Luis Garcia del Moral og Thomas DJ Donsig.

Supersøndag i masterklassen
I klassen for de over 40 ( masterklassen) ble det et ekte nervedrama: lenge hadde Mats Bentzen fra Oslo ledelsen etter jevnt og godt spill, men en «supersøndag» og sterkt finalespill sikret omspill og til slutt seier for Sivert Øveraas. Som også vant på hjemmebane for tre uker siden med miste margin. Øveraas er kjent for trygt og sikkert spill, en spillestil som kledde denne banen, i følge han selv. Hjemmehåpene Roar Gjøsæter og Atle Svandal tok tredje-og fjerdeplass.


Resultater her: https://discgolfmetrix.com/873666https://discgolfmetrix.com/873666Skroll til toppen