«Innspillet»: Halvor Kippe


Frisbeegolf.no kjører på med sin nye intervjuserie. Denne gangen er det Mr. Ekeberg – «rakettforsker» Halvor Kippe sin tur. 

Halvor Kippe er faktisk det nærmeste vi kommer en rakettforsker i Norges diskgolfmiljø.  Han har hovedfag i eksperimentell partikkelfysikk og er seniorforsker ved forsvarets  forskningsinstitutt – og blir rett som det er intervjuet av de store avisene har til lands om atomvåpentrusselen fra for eksempel Nord-Korea eller Iran. Vær derfor ikke overrasket at hans første disk var en Stingray…

Navn, klubb og alder?
Halvor Kippe, Ekeberg Sendeplateklubb, 42 år.

Hva var ditt første møte med diskgolf?
Et par klassekompiser på ungdomsskolen hadde Ekeberg Frisbeegolfbane som skolevei på barneskolen. De tok meg med på min første runde i mai 1990. Jeg fikk kjøpe en brukt Stingray og var i gang. Han ene (Robert Garthe) ble klubbens første leder. Han andre (Christoffer Andersson) gjorde comeback i Norgescupen i fjor etter 22 års pause. Åtte år etter min første runde var det vår utvidede kompisgjeng som stiftet Ekeberg Sendeplateklubb, som nå har rundt 250 medlemmer og 20-årsjubileum.

Hva er det lengste du har reist for å spille en turnering?
Bodø Open i Norgescupen i fjor. Ellers har jeg fått spilt baner i bl.a. USA og Canada ifm. jobbreiser, men ikke turneringer der.

Kan du beskrive ditt beste kast?
Har ikke peiling på hvilket kast som har vært det beste, men det er acene jeg husker best. Spesielt det første, fordi det var det første og fordi haugevis av kompiser så på. Men det mest spektakulære var trolig på et skogshull på Ekeberg (dagens hull 7) i 2009 eller noe sånt. Da knivet jeg over alle tretoppene, før disken smalt ned i kurven nesten uten å berøre kjettingen. Hullet er ca. 75 meter og litt oppover.

Har du noen meritter du vil trekke fram?
Høydepunktet til nå var faktisk så sent som i fjor, da jeg vant masterklassen i Bodø Open. Jeg kan også nevne en andreplass i presisjon i NM i individuelle grener i 2004 eller noe sånt… Ellers har jeg nok gjort meg mer bemerket på den organisatoriske siden, bl.a. da jeg var president i Frisbeeforbundet fra 2006 til 2008, og som klubbleder i ESK siden 2005. Jeg bruker langt mer tid på å organisere frisbee enn å spille det selv.

Hva er din favorittbane – og hvorfor?
Det er den nye banen til Ekeberg og Muselunden på Krokhol. Den har allerede blitt fantastisk, takket være hundrevis av dugnadstimer lagt ned siden forsommeren, og takket være generøse donasjoner fra drøssevis av entusiaster. Utgangspunktet med å bruke en nedlagt halvdel av en golfbane kunne ikke vært bedre. Underlaget og terrenget er helt ideelt. Ellers liker jeg meg også godt i Valbyparken i København.

Hva er dine planer for 2019-sesongen?
Jeg håper å få anledning til å spille utenbys NC og/eller NM igjen. I år lot det seg ikke gjøre for første gang på over 20 år. Videre ser jeg fram til å fullføre baneprosjektet på Krokhol med gode samarbeidspartnere i Ekeberg og Muselunden. I tillegg har vi et spennende baneprosjekt på Røa, som også bør komme langt på vei i 2019.

Hva har du i baggen?
Jeg pleier å ta med meg en del disker når jeg skal spille. Til de fleste putter og innspill bruker jeg en Swan fra Hamar Open 2011. Til litt hardere innspill, og eventuelt i vind, bruker jeg en overstabil JK Aviar-X. På midrangesiden bruker jeg enten Guru Thor eller KC Roc. Til driver i medvind, oppover eller i lengre korridorer, bruker jeg gjerne én av mine to Sidewindere. Den mest slitte av disse er også rollerdisken min. Disse diskene er også gode til litt lange innspill. Den driveren jeg bruker mest for tiden, er Star Tern. Der har jeg både en i normal vekt og en på under 160 g til kast med mye medvind, eller når jeg skal kaste langt oppoverbakke. Videre har jeg en ESP Nuke til kast som skal gå litt lengre enn jeg kan kaste Tern, og hvor det er litt større landingssoner. Som fairwaydrivere bruker jeg, i tillegg til Sidewinderne, av og til en FD (Avery Jenkins-utgaven), en ESP Surge SS og en Star Teebird. Til driver i motvind bruker jeg enten Teebirden eller en ESP Pulse. Sistnevnte bruker jeg også til lengre forehandkast, kniv og tommel. Videre pleier jeg å passe på å ha med meg noe mat, nøtter eller sjokolade når det er turneringer. Og selvsagt nok vann og håndklær. Av mer uvanlige ting, kan jeg nevne plasterfjerner. Det er for å fjerne kvae fra hendene!

Hva synes du frisbeegolf.no skal skrive mer om?
Det er kult å lese om nye baner, nye miljøer og spillere som har fått sitt gjennombrudd. Av og til kunne det også være fint om vi lar ferskere spillere ta del i den stolte historien til landet vårt også. De fleste kjenner nok Sunes ( Wentzel, red.anm) meritter. Men kjenner alle til dominansen til Carlos Río i Norgescupen på 1990- og 2000-tallet? Og flere andre, både damer og herrer, plukket medaljer i VM i individuelle grener på 1990-tallet. Jeg synes redaksjonen i hovedsak bør fokusere på det som er mest aktuelt, men kanskje krydre med noen historiske tilbakeblikk i blant! En morsom idé til artikkel er om dere skriver om ulike særegenheter og signaturhull ved baner rundt omkring i landet. F.eks. «bryggeutkastet» i Sukkevann, det hullet ut til den odden på Langevåg og det opp på den høye klippen på Bratten i Bodø. Altså gjerne hull som er nyskapende, men også der hvor omstendighetene gir deg ekstra høy puls grunnet store høyder, nærhet til vann eller andre ting.

Hvem er den mest kjente spilleren du har spilt en runde med?
Jeg spilte med Gregg Barsby under Oslo Tour Stovner i fjor. Og med Valarie Jenkins under en koserunde på Ekeberg i 2009.

 

Skroll til toppen