Espen vant spektakulær NC i Bodø


Bodø Open 2011 er nå ferdig og spillerne melder om en fantastisk opplevelse og spektakulær natur med strålende vær og midnattsol. Sportslig sett har det vært svært utfordrende med en vanskelig og tøff bane og veldig mye vind. Espen Møkkelgjerd taklet forholdene aller best og vant helgens norgescup i Bodø med god margin. Stovner dominerte turneringen med 6 spillere blant de 10 beste i tillegg til vinner av dameklassen med Trude Simensen.

Espen best i vinden

Det var Espen Møkkelgjerd fra Stovner som taklet de vanskelige vindforholdene best og ledet med god margin allerede etter de første 18 hullene. Han vant til slutt med 12 kast mindre enn Anders Haugen fra Bergen. Daniel Myrrusten og Thomas Finborud fra Stovner tok 3. og 4.plass. Dette var forøvrig Daniels første finaleplass i norgescup-sammenheng og flere kommer det nok til å bli for frisbeegolf-studenten som opprinnelig er fra Sula. Espen har nå vunnet 2 av 3 NC’er i år og leder dermed norgescupen sammenlagt forran forrige sammenlagtleder Anders Danielsen som ikke var med i Bodø.

I dameklassen vant Trude Simensen fra Stovner, 7 kast foran lokalhelten Ragnhild Gryt på 2.plass og Eli Storengen på 3.plass, to kast bak Ragnhild. Hele 10 damespillere stilte til start av totalt 74 deltagere.

Mastersklassen ble veldig jevn og ble tilslutt vunnet av Luis Garcia del Moral fra Bergen. Rune Kvåvik tok 2.plassen og Ansgar Emil Sivertsen tok 3.plass. Det var bare 1 kast som skilte hver av disse.

Arrangørens rapport:

Arrangør Kent Andre Aagnes melder søndag kveld følgende til redaksjonen:

Onsdag: Alt av bane og ob linjer, utkaststed osv var satt opp onsdag slik at alt lå klart til de tilreisende skulle spille og begynne å trene når de kom.

Torsdag: Værgudene har vært med oss, har vært en del vind men sol og skyfri himmel. Vi startet torsdag med tur til Skjerstad for en uhøytidelig frisbeegolfkonkurranse der ute. Fint vær, artig bane og masse folk, rundt 50 tipper jeg iregnet de lokale. Vi kjørte en minibuss og en 8 seters bil pluss de som kjørte selv. Etter golfingen ble det grillet og servert burgere, brus, kake og vafler i aldeles vakre omgivelser på Skjerstad. Takk til Ragnhild gryt med kompani der inne. Kom til byen ca 02.30 da dro vi rett opp på turisthytta for å se lofoten bade i midnattsol, hele stovner gjengen tror jeg ble litt forelska i den toppen og den sola der. 🙂

Fredag: Skyfri himmel varmt og godt, litt vind var det også men det ble spilt mye frisbee den dagen. Kl 17 var det start pargolf og kl 21 hadde vi spillermøte. Vi hadde satt opp buss som gikk til de to banene med gjevne tidspunkt slik at pargolfen ble spilt på begge banene. Børre buss kjørte folket til hotellene og hentet de om morgenen hver dag og kjørte mellom rundene også. Takk til Harald Hermann som sjåfør i helgen, han stilte opp fordi om han hadde gådd på ferie egentlig.

Lørdag: start kl 08.00 på begge banene. Ny dag med sol og skyfri himmel. Rundene ble spilt og det så ut som folk koset seg skikkelig i Bodø. Fikk veldig mye bra tilbakemeldinger gjennom hele turneringen. Grillfest kl 22 der folk spiste og drakk og smilet i kapp med sola. Tok kveld ca kl 01.30, da kjørte bussene ned til byen .

Søndag: oppstart kl 09.00 siste innledende 9 hull ble spilt og etter der påfølgende av finale for Dame, nybegynner, master og viderekommende og semi for open 9 hull på Bratten for så å spille finale i Open 9 hull på Bratten, søndag var det mindre vind og frisbeefolket begynte å bli bedre kjent med bane og forhold.
Vinner etter endt spill var 1.Espen 2.Anders 3.Daniel 4.Thomas. Premiutdeling på Scene Bratten der folket fikk utlevert premier og applaus.

Tilbakemeldinger fra helga sagt i ord er:
– Vanskeligste bane som jeg har spilt.
– Fineste utsikt på bane i Norge
– Internasjonal standard på bane
– Hull 5 er med på kåringen av norges fineste hull
– folk har fått sett niser og ørn i fra utkaststed, en flott naturopplevelse.

I det hele tatt, ei fantastisk helg:)

Bilder og video

Hundrevis av bilder og noen videoklipp fra helgen ligger allerede på frisbeegolf.nos picasa-album. Hvis du sitter på flere bilder fra turneringen, ta kontakt med oss for å få login-info for opplasting.

Finalen live på twitter

Nok en gang ble hele open-finalen twitret live på vår twitterkonto som for anledningen hadde navn @BodoOpen2011. Her kan du lese en fyldig og detaljert rapport fra finalen, kast for kast. Takk til arrangøren og Thomas Donsig Vagmo for fyldig og spennende oppdatering.

Resultater

Fullstendige resultater ligger ute på Disksport Norges resultatservice og etterhvert på PDGA

Les også NRK Nordlands artikkel om turneringen her: http://nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7708072

Skroll til toppen