Espen seiret i Bodø Open

Det har blitt spilt Norgescup i Bodø denne helgen under fantastiske værforhold. Espen Møkkelgjerd fra Stovner var sterk hele veien og vant endelig etter to 2.plasser tidligere i år. I Dameklassen vant favoritten Sigrid Ballo Sandum overlegent. I begge klassene ble det derimot meget spennende om 2.plassen.

Formatet og banene

Det ble spilt på to baner med 9 hull som tilsammen utgjør en 18-hullsbane på resultatlistene og i forhold til rating på PDGA. Banen på Bratten er en ekstrembane ytterst på en åpen skrent ned mot havet med utsikt mot Lofoten. Rensåsen er det stikk motsatte men plassering i en idyllisk park i byen med korte, trange og tekniske hull. Alle spilte en 18-hulls runde på fredag kveld og to runder på lørdag. Deretter ble det cut på 12 spillere i Open for semifinale og 4 spillere i de andre klassene for finaler på søndagen. Det ble spilt 9 hull på Bratten i både semifinale Open og alle finalene. Til slutt spilte de 4 beste i Open en egen finale som alle andre spillere kunne se på. Det ble tatt mye bilder hele helgen og i tillegg video under finalen som helt sikkert kommer ut etterhvert. Følg med på vårt picasa-album.

Midnattsol og nordnorsk idyll

Nordnorge viste seg fra sin beste side denne santhanshelgen med knallvær hele helgen og midnattsola var på sitt høyeste og viste seg høyt over horisonten med Lofoten i forgrunnen. Dette var utsikten fra Bratten Frisbeegolfbane når flere ivrige spillere tok en runde klokka 0200 etter spillerfesten natt til Søndag. På dagtid kunne man dessuten stadig vekk se ørn som fløy over golfbanen og ut mot havet og klippene.

Spennende i Open

I Open var det Anders Nødland Danielsen (Ekeberg), Andre Johnsen (Skien) og Espen Møkkelgjerd (Stovner) som spilte best hele veien. Det var veldig gjevnt og spennende underveis men på søndag tok derimot Espen i fra mer og mer på Bratten som var den banen han spilte absolutt best på. Spin-puttene satt godt for Espen slik de gjorde på hans tidligere form-perioder for noen år siden. Andre spilte på sin side absolutt best på Rensåsen og tok veldig mange birdies på de trange og korte parkhullene. Etter to gode runder på semi og finale vant han med 4 og 5 kast foran Andre og Anders som havnet i en duell på siste hull om 2.plassen. Anders kastet først i OB på det anavgjørende siste hullet og Andre safet dermed sitt innspill på den trange fairwayen for en 3’er (par) og sikre seg 2.plassen.

Anders Haugen, Håvard Frøysa og Ståle Stai Hakstad skilte seg ut i forhold til resten av feltet og kjempet om den 4. finaleplassen. Etter en meget god semifinalerunde på 28 kast gikk denne plassen til Anders Haugen men han klarte aldri å true de tre beste og havnet på 4.plass.

Sigrid best av damene

Det var aldri noen tvil om hvem som var dronningen av Bodø. Sigrid Ballo Sandum fra Trondheim spilte klart best i alle rundene og vant tilslutt med 33 kast foran 2.plassen. Det verimot en jevn kamp om 2.plassen i dameklassen. Det var Eli Storengen, Ewa Bergqvist og Ragne Huseby som kjempet hele veien om å være nest best og det var aldri noen tvil om at disse tre skulle til finalen sammen med Sigrid. Ewa lå et kast forran Eli og Ragne før finalen. Dette klarte Eli å ta igjen i finalen mens Ragne derimot  mistet ytterligere to kast og havnet på en 4.plass. Eli og Ewa delte dermed 2.plassen i dameklassen bak Sigrid.

De andre klassene

I klassen Masters (40år+) var det favoritten Rune Kvåvik fra Kvadraturen som startet best etter første runde med Hans Marius Fløtten og Jon Marthinsen fra Stovner hakk i hel. Etter 2 runder på lørdag falt Hans Marius i fra mens Jon presset favoritten Rune med solid spill og de lå helt likt før finalen startet på søndag. Rune spilte derimot en kjemperunde i finalen med 29 kast og vant Masterklassen med god margin foran Stovnergutta.

I Grandmasters (50år+) var det jevnt hele veien mellom Ansgar Sivertsen, Terje Rørmark og Luis Garcia. Etter gode resultater i finalen fra alle tre (hhv 30, 33 og 32) var det likevel Ansgar fra Arendal som spilte best og tok seieren med totalt to kast foran Terje som kom på 2.plass og fire kast foran Luis som havnet på 3.plass.

Det var spesielt mange deltagere med i klassene Nybegynner og Viderekommen denne gangen, mye grunnet endel lokale Bodøspillere som det har blitt ganske mange av etterhvert. Nybegynnerklassen ble vunnet av Gøran Evjen og Viderekommen ble vunnet av Erlend Vingsand.