En mester skal kåres

I dag braker USDGC løs. Frisbeegolf.no gir deg mer om verdens mest prestisjetunge diskgolfturnering.

En mester skal kåres  
Tradisjonsrike United States Disc Golf Championship kastes i gang på ærverdige Winthrop Gold, Rock Hill, South Carolina denne onsdagen. Noen av diskgolfens aller største øyeblikk stammer fra denne tuneringen, og er man så heldig å avslutte helgen på toppen av pallen, er man øyeblikkelig sikret legendestatus for alltid. 

Den etter hvert så gjeve turneringen har i år dessverre ingen nordmenn på startstreken, selv om vi var veldig nære med å få med både Knut Håland og Øyvind Jarnes. Det er selvsagt synd og ikke være representert i en så gjev turnering, men jeg er sikker på at vi vil komme sterkere tilbake i årene som kommer.  

Winthrop Gold er en av diskgolfens mest ikoniske baner, og er det klart vanskeligste og mest ekstreme artikkelforfatter har spilt opp gjennom årene. Banen som slynger seg rundt universitetsområdet i Rock Hill, regnes som en av verdens aller mest krevende baner, der spillerne virkelig får testet presisjon, lengde og taktisk spill. Par på dette beistet er satt til 66, og man vil ikke kunne puste lettet ut før man har navigert seg forbi flerfoldige kilometer med OB. 

Favorittene
Selv om vi hovedsakelig tar for oss norske event og spillere, drister vi oss likevel til å se inn i spåkulen for å se hvordan helgen ender, og vil samtidig oppfordre dere som leser om å ta del i diskusjonen i kommentarfeltet. Det er vanskelig å komme utenom verdensener Paul Mcbeth, som etter overgangen fra Innova, virkelig har funnet seg til rette i Discraft. Etter en historisk sesong, som tidligere i år ble belønnet med en all-time-high rating på 1059, kan han med seier her stå med tre av tre mulige Majortitler i år, og sånn sett ta ” Grand Slam ” ( selv om det i år bare har vært tre Majorer).  

Kevin Jones, James Conrad, Chris Dickerson og Nate Sexton, vil i år som i fjor gi Mcbeth kamp om tittelen helt inn. Videre vil nok både Greg Barsby, Garret Gurthie og Simon Lizotte bli å regne med, for ikke å snakke om Eagle McMahon som nylig gjennomførte en to ukers lang turne her i Norge. 

Til slutt må vi heller ikke glemme Europeerne Väino Mäkelä og Albert Tamm, som virkelig har tatt store steg i år, og som blir spennende å følge på en så stor scene. 

Hvordan følge turneringen
For sulteforede nordmenn har man flerfoldige timer med topp internasjonal diskgolf i vente, og moroa kan følges i en rekke ulike kanaler.  Nytt av året, er introduksjonen av  ” Pay- per-view ”, som gir seerne mulighet til å følge spillerne tett i sanntid, et tiltak som kan se ut som et skritt i rett retning for sporten vår. Prisen for gildet er snaue 100 kroner ( torsdag-lørdag) og kan ordnes gjennom denne linken:  https://www.pdga.com/announcements/2019-usdgc-scores-coverage

Livescorehttps://udisclive.com/live/usdgc2019

Sosiale medier: @usdgc @innovadiscs @pdga @thespintv @jomespro @ udisclive 

Post Production: Har man ikke mulighet til å følge turneringen live, vil Spin Tv (https://www.youtube.com/channel/UC_otq12MLlspCliJgL2u02A) og Jomez Pro (https://www.youtube.com/user/JomezProductions), dekke henholdsvis leadcard og Chase Card gjennom hele helgen.

SKREVET AV JONAS TANGEN HOFF

Skroll til toppen