Andre Johnsen vant Bergen Open

Andre-vinnerDa er årets første Norgescup Bergen Open ferdig og Andre Johnsen fra Skien vant til slutt med minst mulig margin foran Carlos Rio og Rune Langemyr på delt 2.plass. Sigrid Vikan Sandum fra Trondheim tok en solid seier i dameklassen. Resultater DSNResultater PDGA

Open

Bergen 2014 openpallenAlle de tre beste i Open har tidligere vært Norgesmestere i frisbeegolf og det var derfor ingen store overaskelser på pallen. Andre Johnsen vant NM på hjemmebane i Skien for 3 år siden og NC året etter, også på hjemmebane. Dette ble dermed Andre’s første NC-seier utenfor egen bane og vi kan antagelig forvente mer fra Andre i framtiden nå som endel studier er ferdiggjort og treningsmengden er høyere. Andre spilte bedre og bedre hele turneringen med runder på 53, 51, 47 og avsluttet like sterkt i semi og finale. Eneste unntaket var en dobbelmiss på OB-øya «7-up» i fnalen hvor han dermed fikk en 6-er og plutselig gjorde det veldig spennende igjen når 3 hull gjensto i finalen. Carlos Rio fra Pancake har dominert norsk Frisbeesport i mange år med mange seiere men har slitt med å nå helt opp til toppen det siste året med endel 2. og 3.plasser i Norgescupen. Denne gangen ble det også en 2.plass, samme som i fjor i samme turnering. Carlos er fortsatt alltid å regne med høyt oppe i alle turneringer. Carlos spilte som vanlig veldig solid og trygt hele veien med kun 7 bogier på hele turneringen noe ingen andre spillere kunne måle seg med denne helgen. Rune Langemyr fra Arendal fikk delt 2.plass med Carlos. I likhet med Andre har han også kun seier på hjemmebane med NM-seieren i 2008 og skulle nok gjerne ha tatt en borteseier i Norgescupen snart. Han fikk også 2.plass i samme turnering for 2 år siden.

Dame

Regjerende Norgesmester Sigrid Vikan Sandum fra Trondheim var stor favoritt i Bergen og tok ledelsen etter 2.runde som hun holdt ved like og økte gjennom runde 3 og finalen. Hun ble utfordret i 1.runde av Eli Storengen som storspilte med en 65-runde men som måtte gi tapt for seierskampen allerede i runde 2. Den eneste trusselen til Sigrid og den største overraskelsen i Dameklassen var Camilla Nordhei fra Halden/Muselunden som er en relativt ny spiller som har hatt en kjemperask framgang det siste året. Camilla gikk dameklassens beste runde med 60 kast i 3.runde men det holdt likevel ikke mot rutinerte Sigrid og det ble en kjempebra 2.plass på Camilla, 8 kast bak. Hanna Hugosson tok en solid og kontrollert 3-plass

Master

I masterklassen var det først favoritten Gunnar Aasbø fra Bærum frisbeeklubb som tok styringen med en 56-runde og beholdt ledelsen gjennom 2-runde men da hadde Hans Marius Fløtten fra Stovner allerede startet innhentingen med 2-rundens beste resultat i klassen. Søndagens 3.runde og finale ble dominert av Hans Marius med storspill hele veien og endte til slutt 8 kast foran de tre andre på gruppa som lå likt før siste hullet i finalen. Stovners veteraner Jon Martinsen (som vant Bergen i fjor) og Frank Godager klarte ikke å matche birdien til Gunnar på siste hull så de måtte dele 3.plassen.

Grandmaster

Blant de eldste var det spesielt lokale Lois Garcia del Moral som spilte jevnt bra hele veien og avsluttet med en kjempefinale på -5 over 9 hull. Han vant dermed solide 12 kast foran klubbkamerat Terje Rørmark som også hadde stabilt gode runder hele helgen på sin hjemmebane. 3.plass gikk til  Rune Kvåvik som nylig har oppgradert fra Master til Grandmaster.

Junior

Av de yngste var det spesielt to som utmerket seg som meget lovende. Skiens Peter Lunde var et eneste kast bedre enn Marcus Soddano Jorde fra Bergen som tok 2.plass. 15 år gamle Kasper Skovly fra Hamar viste seg også å være et bra talent i full frammars etter bare 1 års spilling og endte på en fin 3.plass. Kasper vant forøvrig også den uformelle lengdekonkurransen til Prodiscus på fredag med over 140 meter!

Bergen 2014 damepallen Bergen 2014 masterpallen Bergen 2014 grandmasterpallen Bergen 2014 juniorpallen