Andre Johnsen – Skiens ubestridte golfkonge


Frisbeegolf.no blåser nytt liv i spalten ”plastpraten”! Vi starter hele seansen med mannen som vant helgens adventsgolf på muselunden, ble beste nordmann under EM i 2010 og er en av spillerne som har hatt stor sportslig framgang det siste året. Han har lenge vært Skiens ubestridte golfkonge, og yppet seg mot norgeseliten i år der han kom til sin aller første nasjonale finale. Det er vel bare et tidsspørsmål før han vinner en NC – skjer det allerede i 2011?

Fullt navn?
Andre Johnsen.
Klubb?

Skien frisbeeklubb.
Sivil status? Barn? Spiller dama di/mannen din?
I et forhold med Anette Rødskjær. Spiller litt for moro skyld, men skal nok klare å få henne med mer etter litt trening
Når begynte du å spille – og hvorfor?

Begynte å spille for ca 3 år siden nå. Jeg begynte å spille fordi skolen jeg gikk på var rett ved siden av frisbeebanen, så da måtte vi jo bare prøve! Så det ente med at jeg ble hekta.
Sportslige meritter?

Klubbmester 2008 og 2010, pluss seriemester i Skien 2010. 7.plass i NM 2009, 5.plass i NM 2010. 4.plass sammenlagt i NC, og 9. plass i EM 2010.
Hva har du i bagen?

-2 star boss 175 g
-1champion boss 175g
-3 star destroyer 175,171,170g
-1 champion destroyer 170g
-2 star TL 175g
-1 discmania rush 175g
-1 discmania PD 175g
-4 esp buzz 175,176,171g
-2 star mako 180g
-2 classic aviar 175g
-2 star aviar 173g
Sportslige mål for årene framover?
Det må vel være en seier i NC, samtidig at jeg utvikler meg til å bli mer stabil. Så da må man trene driving, innspill og putting.
Favorittbane – hvilken?
Hmmm! Det må vel være Jerva I Stockholm. I Norge vil jeg si Skien når vi får 27 hull.
Hvordan trener du?
Trener som regel 3-4 dager i uken. Etter noen tips fra Espen Møkkelgjerd og Thomas Finborud så blir det mye driving på kunstgresset eller putting i hagen. Tenker alltid at det er konkurranse for da vet jeg hva jeg skal gjøre ved en senere anledning.
Har du noen konkurransetips å dele?
Ikke psyke deg ned, spill ditt spill. Gå litt for deg selv og lukk øynene før rundene og tenk at det skal være moro og at du skal kaste teknisk riktig.
Største sportslige opptur?
Uten tvil EM når jeg ble nummer 9. NM-finalen i Arendal er en god nummer to.
…og største nedtur?
Skien Open 2010, kort og greit.
Mest minneverdig kast noensinne?
Da jeg spilte viderekommende på Ekeberg og de store opengutta så jeg bomba en Destroyer opp hull 3. Eller ace på hull 2 under NM i Tønsberg.
… og verste kast noensinne?
Husker ikke hullet, men det må nok være under SDGO da Jesper Lundmark sa vi kunne gå forbi og jeg skulle kaste ALT JEG KUNNE. Det endte med tragedie og kastet i bakken 30 meter foran meg. En skikkelig gressklipper!
Noe å tilføye?
Kult å møte så mange nye folk og vil takke alle som har hjulpet meg på veien så langt. Kai, Lars og Jørgen fra Skien spesielt siden de alltid er med å spille. Stor takk til Terje Eriksen for at han stiftet klubben Skien frisbeeklubb. Så får vi håpe at sporten vokser og blir større for hvert år som går. Pluss at vi får flere damer med!

Skroll til toppen