Ace Race i Bergen


Discrafts unike Ace Race konkurranse arrangeres i år hele tre steder i Norge og ca 300 andre steder i verden. Første turnering i Bergen ble spilt på søndag i relativt fint vær på en forkortet versjon av banen på Lynghaugparken. Vinneren i Bergen ble Kjetil Åbø som acet 2 ganger, og det etterhverandre(!) på hull 15 og 16 i andre runde. Han vant dermed en stor Discraft golfbag med 8 nye disker. Neste Ace Race i Norge holdes førstkommende lørdag 8.oktober i Arendal på Sandvigen Fort og en uke etter er det Oslo og Muselunden som arrangerer.

Om Ace Race

Turneringsformen Ace Race er et konkurransekonsept av Discraft som hver høst (siden 2003) tilbyr klubber rundt i hele verden å arrangere. Konseptet er at man skal kun kaste et kast fra hvert utkast og hele målet er å ace. For anledningen brukes en bane med bare korte hull. Spilleren med flest ace på 2*18hull vinner. Hvis det blir likt avgjøres det på antall metall/kurvtreff. Alle må bruke den samme disken, en helt ny prototype golfdisk fra discraft. Denne disken er med i spillerpakka som inneholder: 2 disker av den nye prototypen, en golfbag, en mini og et klistremerke. Alt dette får man for turneringsavgiften som er 250kr.

Årets Ace Race disk

Årets disk er en bred putter som har en diameter på hele 22,1 cm som er nesten 1 cm videre enn f.eks aviar som er 21,2 cm. Den er også litt tyngre enn de fleste andre disker og kan fås opp i 182-183 gram. Den kommer i både Pro-D og ESP plast og begge typene følger i spillerpakka. Discraft har følgende beskrivelse på sin hjemmeside:

«The disc is obedient to its master and goes where you throw it, delivering directional precision and soft, flat landings. The rim is beadless and feels great in your hand. Think of it as a shorter, slower Comet that is hungry for chains.»

Tidligere Ace Race disker:
2003: Breeze
2004: Glide
2005: Slipstream
2006: Meteor
2007: Impact
2008: Nebula
2009: Focus
2010: Hornet

Kilder:
stormkast.no
discgolfacerace.com

Skroll til toppen