5 grunner til at du skal spille diskgolf

Måløyraidet2014En av verdens raskeste sporter er diskgolf, eller frisbeegolf som den også kalles. Den har eksistert i mange tiår allerede, med klubber her til lands over 30 år. Men spesielt de siste par årene har det kommet til veldig mange flere spillere, og det er enkelt å forstå. Her er 5 gode grunnene for at du skal spille diskgolf, og hvorfor du bør dele gleden med andre

Diskgolf har ingen aldersgrenser
Selv om man aldri har disk golfet tidligere, spiller alder ingen rolle. Om man er 6 eller 60, vil alle kunne finne gleden i sporten.

Diskgolf er en billig sport
Mens bare et medlemskap i vanlig golf koster mange tusen, koster det veldig lite å begynne å spille diskgolf. Det er gratis å bruke banene, medlemskap i en lokal klubb er anbefalt men ikke en nødvendighet, og du kan få et meget bra nybegynnersett til bare noen hundre kroner. I sesongen finner du dette på sportsbutikker som XXL og G-Max, eller hos Guru Disc Golf.

Diskgolf er god trim
De fleste banene er 18 hull, med en banelengde på rundt 3 kilometer. Med andre ord er det god trim å spille diskgolf, i tillegg til å gi frisk luft og flotte naturopplevelser.

Diskgolf skaper nye venner
Det er flere og flere som spiller disk golf i Norge, fra alle forskjellige stadier av livet. Noen spiller ofte, andre sjeldnere, og mange av dem møtes ukentlig til såkalte ukesgolfer. Dette er ypperlig for å møte nye mennesker, og kanskje få venner for livet.

IMG_7862Diskgolf er enkelt å lære
Diskgolf er enkelt: kast disker i en kurv på færrest mulige kast. Det er en sport kan enkelt kan læres, reglene er enkle og det er mange som gledelig vil hjelpe deg med å bli bedre. Som i alle sporter tar det dedikasjon og trening for å bli virkelig god, og diskgolf er en sport som er givende både for proffesjonelle og de som bare gjør det for gleden av å kaste disker.

Så hva venter du på? Om du aldri har spillt diskgolf, eller ikke gjort det på lenge, så er det verdt å ta opp tråden igjen. Det er gøy, utfordrende, god trim og billig å spille for alle aldre!

Skroll til toppen