Sandnes neste

Til helgen er det igjen duket for Norgescup etter et par uker der andre turneringer har stått på kalenderen. Vi har kommet til den fjerde av fem Norgescuper, og denne gangen er det Sandnes Discgolf som er vertskap.

Hvem, hva, hvor
På kalenderen står det Juli, og det blir spennende å se hvem som har brukt finværet på frisbeebanen i stede for strand og sydenferie. Selv om vi mangler flere av de beste fra norgescupen på Flaktveit i juni, er det en rekke sterke navn som står på startstreken.

Håland på topp?
Knut Håland fra Langevåg fortsetter storspillet, og kommer rett fra en sterk 5.plass i Sula Open. Han viser med det at han hevder seg også i et sterkt internasjonalt felt, og at sesongen så langt ikke bare er et blaff. Står så langt med to førsteplasser og en andreplass i Norgescupen, og vil med en topplassering ( topp seks etter våre beregninger)  avgjøre Norgescupen også reint matematisk før den siste og avgjørende runden på ” The Woods”.

Fjorårets Norgesmester Peter Lunde, har endelig fått et par turneringer på baken og unggutten står klar til å bite godt fra seg i Sandnes. Selv om han ikke fikk satt sammen komplette og stabile runder på Sula, viste han til tider hva som bor i han. Lunde holder vi som den kanskje største favoritten sammen med Knut Håland.

Selv om Håkon Kveseth reiser land og strand rundt med garden, har han fått presset inn litt diskgolf når anledningen har bydd seg. Ingen tviler på Håkons ferdigheter,  men det blir spennende å se om han får satt sammen tre gode runder på tross av litt manglende trening.

Anders Haugen fra Bergen og Sølve Andre Hatlen fra Volda er to som alltid er å regne med når de stiller til start. De vil i likhet med Jostein Håland være blant de største utfordrerne denne helgen.

På en ny bane i Norgescupsirkuset, er det alltid et spørsmålstegn rundt hvem som takler den best. Om man ser videre ned på feltet, finner vi en rekke gode spillere som kan blande seg inn i toppen. Vi nevner EM-klare Kasper Skovly, Sindre Roar Fosse, samt Jonas Pettersen som alle er solide spillere – og så holder vi definitivt et lite øye til Olav Breistein som kom på pallen i Ale.

PS! Flere nordmenn er på plass i Skellefteå som går samtidig som NC i Sandnes. Blant annet er landets høyest ratede spiller, Øyvind Jarnes med her. 

Kvinner
I dameklassen blir det spennende å se om Lydie Hellgren kan bygge videre på seieren fra Flaktveit, eller om Katarina Staalesen stikker av med sesongens tredje seier. Vi velger også å dra frem en «darkhorse» i Lykke Sandvik. Har allerede spilt en rekke turneringer så langt i år, men dette blir altså hennes første Norgescup. Har et spennende potensiale, så gjenstår det å se om hun får ut dette i NC4. I tillegg nevner vi hjemmehåpet Trine Haugen som skal kjenne banen bedre en de fleste.

Master
Masterklassen i Sandnes består av en rekke gamle travere som har vært en del av Norgescupen i en årrekke. Vi velger å tro at Erik Hammer Staalesen, selv om han kommer fra ferie, vil bruke minst kast denne helgen og dra i land seieren blant de over 40 år.

Junior
I juniorklassen seiler Mathias Josdal opp som en klar favoritt, etter en meget god sesong så langt. Er for lengst klar til å ta steget opp i Open, men satser nok på å kopiere Knut Håland fra fjoråret, og dra i land seieren i Norgescupen sammenlagt, før han tar steget videre opp i Open.

Grandmaster
Egil Sætren kommer fra en sterk 24 plass på Sula, der særlig sisterunden på 989 var meget sterk. Spiller i tillegg på hjemmebane, og vi tror derfor at Sætren leverer varene også denne helgen.

Banen og arrangøren
Sandnes Discgolfklubb er nok en ny arrangør av Norgescupen, og en viktig del av et gradvis voksende miljø i Rogaland. Dugnadsgjengen har virkelig  stått på det siste året, og det ryktes at en flott og velstelt bane venter spillerne som tar turen. At nok en ny arrangør tar ansvar og griper sjansen på å arrangere ser vi på som veldig positivt, og vi håper at tallet på søkere stiger også til neste år.

Turneringen kan følges:

PDGA: https://www.pdga.com/tour/event/37321

Metrix: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=587041

Hjemmesiden: http://sandnesdiscgolf.no/

I tillegg vil SM discgolf være tilstede å forevige denne begivenheten!

Skroll til toppen